KONTROVERZNI PORAZ HRVATSKE / Meč pun dramatičnih i incidentnih situacija, sumnjivih sudačkih odluka, diskvalifikacija, ozljeda i teških udaraca

Image
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Kontroverzni poraz Hrvatske od Azerbajdžana u 1. kolu SP-a. Bio je to meč pun dramatičnih i gotovo incidentnih situacija, kontroverznih sudačkih odluka, diskvalifikacija, ozljeda i teških udaraca

18.11.2021.
23:28
Sasa Miljevic / PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška reprezentacija u karateu izgubila je u četvrtak u 1. kolu Svjetskog prvenstva u Dubaiju od Azerbajdžana.

Image
TKO JE ČOVJEK KOJI MIJENJA BOLESNOG JOHNSONA? /

Ima crni pojas u karateu, amaterski je boksač, a istraživao je Miloševića i Karadžića

Image
TKO JE ČOVJEK KOJI MIJENJA BOLESNOG JOHNSONA? /

Ima crni pojas u karateu, amaterski je boksač, a istraživao je Miloševića i Karadžića

Azerbajdžan uspješniji sa 14-13

Rezultat je bio 2-2, no u bodovima je Azerbajdžan bio uspješniji sa 14-13. Bio je to meč pun dramatičnih i gotovo incidentnih situacija, kontroverznih sudačkih odluka, diskvalifikacija, ozljeda i teških udaraca. Poslije prve dvije borbe Azerbajdžan je vodio 2-0, u bodovima čak 10-0. Vjerojatno najpopularniji karatist današnjice Rafael Aghajev pobijedio je Enesa Garibovića 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeću borbu Anđelo Kvesić izgubio je diskvalifikacijom 8-0, nakon što mu je finska sutkinja u krajnje dvojbenim okolnostima dodijelila ukupno četiri opomene. Bilo kakve kalkulacije tu su prestale. Krenulo se otvorenim gardom u kojem su sportski karate udarci pljuštali sa svih strana, a suci su imali sve više posla.

Martinac ponovno u vrhunskoj formi

Ivan Martinac, autor završnog boda za europsko zlato u Poreču opet je bio u vrhunskoj formi, osobito kad treba, ostvario pobjedu 4-3. Premda je i tu bilo preinaka u dodjeli bodova, razvlačenja, povlačenja i detalja koji su već tada upozoravali na krajnje neizvjesnu završnicu. Ona se i dogodila u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Mrvičić se borio za pobjedu i izjednačenje rezultata. Polovicom borbe Mrvičić je dobio udarac u arkadu, ali i prejaki udarac u glavu, zbog čega mu se  u idućim minutama ukazivala pomoć. Azerbajdžanski izbornik radio je pritisak s jedne strane, s druge su liječnici osim ukazivanja pomoći nastojali otkriti je li Mrvičić spreman nastaviti borbu, a s treće suci se u redoslijedu događaja u tom trenutku nisu snalazili najbolje.

Mrvičić iznesen s borilišta

Mrvčić je iznesen s borilišta, glavni sudac na tatamiju dva puta pokazao krivu odluku. Naši su bili spremni uložiti žalbu, koja se uz novčani iznos u karateu mora istaknuti praktički u roku "odmah". Na kraju - diskvalifikacija azerbajdžanskog natjecatelja i hrvatska pobjeda u četvrtom susretu 8-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat u pobjedama sada je bio izjednačen (2-2), ali je Azerbajdžan imao minimalnu prednost od jednog boda. U odlučujućoj borbi Ivan Kvesić pokušavao je sve protiv znatno nižeg suparnika, ostvario je bod prednosti, ali je istodobno dosuđen i njegovom protivniku.

Prednosti prvog boda time nije bilo. Ostalo je 1-1, a naši su reprezentativci ostali još dugo u razmišljanju što se i kako dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je izazov na koji smo trebali odgovoriti kako spada. Bilo je zbilja svega'

"Ovo je izazov na koji smo trebali odgovoriti kako spada. Bilo je zbilja svega, pa još sitnica koje definitivno remete. Mi smo tu izgubili mirnoću, a kad ste na SP morate biti spremni na sve", vidno razočaran naglasio je v. d. izbornika muške reprezentacije u borbama Danil Domdjoni.

Sada im ostaje čekati rasplet u kojem će u repasaž bude li Azerbajdžan nizao pobjede do finala. Djevojke su opravdale status favorita i pobijedile Južnoafričku Republiku 2-0. Bodove vrijedne ukupne pobjede ostvarile su Lea Vukoja (8-0) i Ana Lenard (2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo