KLEKNUO JE PORED NJEGA I ODUŠEVIO SVIJET: / Velika tragedija obilježila glavnu borbu; 'Djevojčice moja, tatica te voli'

Image
Foto: Profimedia

Tako se ponašaju pravi sportaši

17.5.2020.
9:12
Profimedia
VOYO logo

Bila je to emotivna noć za Walta Harrisa u UFC-u na ESPN-u 8 priredbi na Floridi noćas po hrvatskom vremenu, a ne zato što je pretrpio težak poraz od Alistaira Overeema u teškoj kategoriji, nego subota je bila prvi put za Harris da je zakoračio u oktogon otkako je kći od njegove supruge iz prvog braka Aniah Blanchard pronađena mrtva krajem prošle godine.

Image
[FOTO] ČUDESNA NOĆ U UFC-U: /

Overeem nakon nevjerojatnog preokreta pobijedio prekidom; Bila je to krvava tučnjava

Image
[FOTO] ČUDESNA NOĆ U UFC-U: /

Overeem nakon nevjerojatnog preokreta pobijedio prekidom; Bila je to krvava tučnjava

Tragedija

Harris se izvorno trebao suočiti s Overeemom u Washingtonu, D.C., u prosincu, ali povukao se iz borbe kako bi se usredotočio na potragu za Blanchardom prije nego što su njeni posmrtni ostaci identificirani, javlja američki borilački portal Sherdog. prije meča karijere poslao je dirljivu poruku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se pitam što sam mogao napraviti ili reći. Uvijek nastojite napraviti sve kako treba, a onda se osjećate bespomoćno ako se to ne ostvari. Bio sam na jako mračnom mjestu, svake noći sam plakao, čuo sam je kako mi govori i tješi me svaku večer. Od toga trenutka znao sam da je ne smijem iznevjeriti i da sve moram napraviti da se vratim na pravi put, onaj pobjednički. A najbolji put je da se nastavim boriti."

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u prvoj rundi imao Overrema skoro pa gotovog, nije pronašao snagu, niti znanja za završiti borbu, pa je u drugoj izgubio nakon što je završio na tlu i dobio ground and pound udarce.

Zanimljiv trenutak koji je ESPN izdvojio u svom izvještaju dogodio se u kavezu netom nakon završetka borbe. Nakon što je sudac Dan Miragliotta stupio da zaustavi borbu, Overeem je kleknuo i tješio Harrisa. Rekao je svom kolegi u teškoj kategoriji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trenirajmo zajedno'

"Trenirajmo zajedno."

Harrisove riječi i gubitak duboko su dirnuli i Overeema koji je zadivio ponašanjem. Priznao je da je zbog svega navedenog i njemu ovo bio jako težak meč te da suosjeća sa suparnikom. Harris je potom objavio izjavu na svom Instagram računu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo, zahvalite Alistairu Overeemu na dijeljenju Octagona sa mnom večeras ... On je brat, prvoklasan tip i legenda" Napisao je Harris.

"Večeras nije bila moja noć, ali vjerujem da ću se vratiti još i jači! Hvala svima na vašoj ljubavi i podršci, ne mogu opisati riječima koliko mi to znači! Učimo i rastemo zajedno! Djevojčice moja, tata te voli i obećavam da ću se i dalje truditi", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo