TU JE I JEDNA ANEGDOTA / Iskopali smo dva zaboravljena videa legendarnog Tigra Cikatića. Imao je dva meča u Prideu i oba je izgubio na nevjerojatan način

Image
Foto: Screenshot YouTube

Baš kao i njegov nekadašnji učenik Mirko Filipović Cro Cop, Cikatić je nastupao u Priedu i to na kraju svoje bogate karijere

15.4.2022.
14:02
Screenshot YouTube
VOYO logo

Jedan od najboljih hrvatskih boraca svih vremena, pionir K1 borbe na ovim prostorima, prvi osvajač Grand Prix K1 turnira Branko Cikatić zvani Tigar, preminuo je prije malo više od dvije godine u Solinu u svojoj kući. Nekada megapopularni Tigar Cikatić bio je legenda kickboksa, ali malo je poznato da je imao i kratku epizodu u MMA-u.

Baš kao i njegov nekadašnji učenik Mirko Filipović Cro Cop, Cikatić je nastupao u Priedu i to na kraju svoje bogate karijere. Djelovao je u slobodnoj borbi vrlo kratko, imao je samo dva meča i oba je izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ožujku 1998. godine prvi protivnik bio mu je Mike Kerr, a uz njega se veže i nevjerojatna anegdota. Ispričao ju je Cikatićev nekadašnji trener i prijatelj Thom Harinck. Nizozemski trener dobro je poznavao Cikatića s kojim je prošao pola svijeta, a u jednom intervjuu podsjetio je na zgodu koja je zapravo pravi pokazatelj koliko je Hrvatski Tigar u svoje vrijeme bio opasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anegdota s kamatarima

Naime, Cikatić je u svojoj 44. godini izašao iz mirovine i okušao se u MMA borbi protiv Marka Kerra. Organizacija Pride mu je ponudila dobar novac, a on se u novom sportu nije najbolje snašao te je izgubio zbog kršenja pravila, hvatao se za užad. Nije se to svidjelo japanskim mafijašima koji su mislili da ih je Cikatić prevario.

"Nije ga previše brinuo poraz, pa zaradio je 200 tisuća dolara za manje od tri minute. No kad smo idućeg jutra pili kavu u hotelu, prišla su nam sedmorica Japanaca u odijelima i s aktovkama, a svakom je nedostajao po jedan prst. Bili su to Yakuze. Jedan od njih želio je razgovarati sa mnom i rekao mi da Branko mora vratiti pola novca jer se nije držao pravila", rekao je Harinck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski Tigar popio je kavu pa je pitao svog trenera što ti ljudi žele.

"Rekao sam mu da hoće polovicu njegova novca. On je, onako visok, ustao sa stolice, okrenuo se prema glasniku i povikao: 'Tko hoće moj novac? Ništa nećete dobiti. Nikad!' Sedmorica Japanaca samo su se duboko naklonila i izjurila iz hotela", prisjetio se Harinck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubio i drugu borbu

Drugi meč dogodio se u rujnu 1999. godine, a protivnik mu je bio Maurice Smith, a niti s njim se nije proslavio. Izgubio je na dosta brutalan i nevjerojatan način, polugom na ruci. Naime, i Cikatić i Smith su bili vrhunski udarači i majstori kickboksa, a borba se završila u parteru i to submissionom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo