'IMA LI HRGOVIĆEV MEČ IKAKVOG SMISLA'? / Ugledni boksački medij preispituje Hrvata zbog meča s Grkom. Ovo mu se neće svidjeti

Image
Foto: Profimedia

Slažu se gotovo svi, stručnjaci i boksači, kako je ovo lak meč za Hrgovića i da neće imati previše problema s Grkom

26.9.2020.
8:32
Profimedia
VOYO logo

Hrvatskog boksača Filipa Hrgovića u subotu u danskom Strueru očekuje prvi meč nakon devet mjeseci pauze, u kojemu će mu protivnik biti s Grk Alexandre Kartozia.

Dan prije borbe u Danskoj se održalo tradicionalno vaganje , a na njemu je Hrgović imao preko 12 kilograma više od svojeg sljedećeg protivnika i s najvećom kilažom u varijeri ulazi u taj meč. Hrgoviću je vaga pokazala 112.4, a Kartoziji točno 100 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grk se posljednji put borio početkom godine, a tada je nokautirao Manuela Durana. Riječ je o 39 godina starom borcu koji u karijeri ima samo deset profesionalnih mečva, a poražen je samo jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li borba smisla?

Slažu se gotovo svi, stručnjaci i boksači, kako je ovo lak meč za Hrgovića i da neće imati previše problema s Grkom. Međutim, ugledni boksački portal Boxen.de počeo je preispitivati smisao Hrgovićeve borbe s Grkom.

"Kartozia je 39-godišnji grčki borac kojeg se opisuje kao borca s malo pravih borbi i velikim učinkom kada su u pitanju nokauti. Sedam ili osam borbi uspio je prekinuti prije završetka bobe po rundama, ali sve to bili borci koji nisu vrijedni spomena. Čak ni u tim uvjetima Kartozia nije upisao sve pobjede", piše Boxen.de.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim ističu kako će Grk biti više sparing-partner nego protivnik.

"U posljednjih nekoliko borbi Grk je više bio žrtva nego protivnik. Da prijeđemo na stvar, nemamo ništa protiv toga da mladi borac u usponu bira slabije protivnike kako bi si popravio omjer pobjeda i poraza. Međutim, ova borba, u kojoj protivnik nije dovoljno dobar ni da bude sparing-partner, a kamoli suparnik, povlači pitanje ima li to sve uopće smisla", pitaju se s portala Boxen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo