HUNT SE PRIJETIO, PA DOBIO BRUTALNE BATINE: / Veliki preokret i rat u kavezu oduševili MMA svijet

Image
Foto: Screenshot

Tyron Woodley i dalje je UFC prvak velter kategorije nakon pobjede u vrlo neizvjesnom, ali i teško gledljivom meču protiv Stephena Thompsona.

5.3.2017.
11:22
Screenshot
VOYO logo

U noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu u Las Vegasu je održan spektakularni UFC 209 event na kojem su pobijede ostvarili Tyron Woodley, Dan Kelly, Alistair Overeem i David Teymur, dok je Mirsad Bektić poražen u velikom preokretu, pravom ratu u kavezu protiv Darrena Elkinsa.

UFC fanovi ostali su razočarani borbom Woodleya i Thompsona

Borba koja je se najviše iščekivala bila je ona za naslov prvaka u velteru između Woodleya i Thompsona. No, UFC fanovi ostali su razočarani, doduše neizvjesnom, ali teško gledljivom meču koji je bio samo sjena onom ratu u ringu koji je između ova dva kvalitetna MMA borca bio viđen na UFC 205 eventu, ističe službena stranica UFC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do konačne odluke došlo je u posljednjih pola minute borbe. Woodley je napokon uspio pogoditi jedan snažni desni kroše u uho svog protivnika, koji je pao na leđa, a prvak žestoko krenuo s ciljem da završi borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thompson je bio u teškoj situacija, sudac McCarthy bio je blizu prekida, ali izazivač je izdržao do kraja borbe, spreman poslušati odluku bodovnih sudaca. Ali ona nije išla njemu u korist. Jedan od sudaca, sada već kultni Sal D’Amato, smatrao je da nema pobjednika, odnosno da je u pitanju 47-47, dok su trojica uspjela pronaći tri runde za Woodleya, koji je tako ostao UFC prvak. Ipak, samoprozvani najbolji velteraš u povijesti je odradio borbu daleko od nečega što bi išlo uz taj naziv, mišljenje je borilačkog portala Fight Sitea.

https://twitter.com/search?f=videos&vertical=news&q=woodley%20thompson&src=typd

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Teymur i Lando Vannata odradili su sjajnu borbu

David Teymur i Lando Vannata odradili su sjajnu borbu, a Šveđanin je došao do pobjede unatoč činjenici da je bio veliki autsajder prije samog ulaska u kavez. Bilo je to 15 minuta borbe na nogama, gdje Vannata nije uspio ostaviti impresivan dojam kao u svoje prve dvije borbe.

Hunt htio osvetu, a dobio - batine

Glavni program eventa otvorili su Alistair Overeem i Mark Hunt. Ova borba imala je zanimljivu uvertiru. Naime, Mark Hunt je popljuvao Overeema zato što je Nizozemac 2012. godine pao na doping testu zbog povećane količine testosterona. Hunt, borac koji ne može smisliti one koji koriste doping, stoga niti o Overeemu očekivano nema visoko mišljenje i zato mu se želio osvetiti za poraz iz 2009. u Japanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEGENDA NAJAVILA RAT: ‘Nokautirat ću tog prevarantskog napucanog šu*ka i majmuna’

https://twitter.com/search?q=UFC%20Hunt%20Overeem&src=typd

“Očekujem da ću nokautirati tog prevarantskog napucanog šu*ka” rekao je Hunt na Q&A-u uoči borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Lagano je, da budem iskren. O njemu imam isto mišljenje kao i ostatku tih varalica na steroidima. Ne volim ih. Ne bi trebali biti ovdje. Stoga, bit će mi zadovoljstvo boriti se s nekim poput Alistaira, naročito u revanšu. Zadovoljstvo je samo moje", izjavio je Hunt i dodao:

“Na Overeema gledam isto kao i na Brocka Lesnara i ostatak tih prevarantskih klošara. Oni ne bi trebali biti ovdje. Trebaju se riješiti svih tih ‘luzera.’ Ne zaslužuju se boriti s najboljim borcima na svijetu. Ne rade ništa osim što se bodu iglama u guzicu. Uključute se (na UFC 209) da vidite kako ću nokautirati tog napucanog majmuna, i zatim idem dalje na idućeg protivnika. To će biti sjajna večer.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Samoanac nije opravdao svoje riječi. Overeem je jednostavno izgledao spremniji i vidjelo se od početka kako Mark Hunt više nema onaj motiv kao ranije. Hunt, borac čelićne brade i razornog udarca, dobro je izdržao prve dvije runde u kojima nije napravio gotovo ništa, da bi bio zaustavljen u drugoj minuti posljednje dionice, baš u trenucima kada je izgledao kao da bi mogao ugroziti Nizozemca.

Nizozemac iskoristio svoju prednost u visini

Overeem je tu ipak iskoristio svoju prednost u visini te tijekom klinča pronašao priliku dva puta pogodio Hunta koljenom u glavu, čime je završio borbu. Hunt je poražen četiri puta u posljednjih osam borbi i to je svaki put završio nokautiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elkins pobijedio Bektića

S uvodnog programa je najzanimljivija bila borba Mirsad Bektića i Darrena Elkinsa, gdje se očekivao pravi rat na podu, budući da u pitanju dva borca koji vole doći do dominantne pozicije i raditi štetu. I u tome je Bektić izgledao impresivno. Klučni trenutak borbe dogodio se 3:19 minuta prije kraja treće runde. Elkins je uhvatio Bektićevu nogu i krenuo po polugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bektić se uspio izvući iz toga, no dozvolio je da mu Elkins uhvati leđa, plasira udarac kojim ga je uzdrmao te da nakon toga krenu udarci sve dok sudac nije prekinuo. Jedan od najvećih UFC preokreta u posljednje vrijeme, 12 minuta dominacije Mirsada Bektića, a onda trenutak koji mu je donio poraz u najvažnijoj borbi karijere.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC 209 – Rezultati

Tyron Woodley (c) def. Stephen Thompson – većinska odluka sudaca David Teymur def. Lando Vannata – jednoglasna odluka sudaca Dan Kelly def. Rashad Evans – podijeljena odluka sudaca Cynthia Calvillo def. Amanda Cooper – SUB (R1 3:19) Alistair Overeem def. Mark Hunt – KO (R3 1:44)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcin Tybura def. Luis Henrique – TKO (R3 3:46) Darren Elkins def. Mirsad Bektić – KO (R3 3:19) Iuri Alcântara def. Luke Sanders SUB (R2 3:13) Mark Godbeer def. Daniel Spitz – jednoglasna odluka sudaca

Tyson Pedro def. Paul Craig – TKO (R1 4:10) Albert Morales def. Andre Soukhamthath – podijeljena odluka sudaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo