Htjela je smršavjeti pa je ostala bez svega!

Cris 'Cyborg' Santos, najbolja žena borac svijeta, doživjela je težak udarac zbog krivog načina 'skidanja kilograma'.

9.1.2012.
9:47
VOYO logo

Svijet slobodne borbe u petak je iznenadila vijest da je Strikeforceova bivša prvakinja u perolakoj kategoriji na dopingu. Kalifornijska atletska komisija objavila je da je Cris 'Cyborg' Santos pozitivna na stereoide (stanozol metabolite), zbog čega je 26-godišnjoj Brazilki automatski oduzet naslov prvaka.

Javnu sramotu možda i teže podnosi od jednogodišnje suspenzije, a koliko ju je sve pogodilo, objasnila je u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno se ispričavam Strikeforceu, organizaciji Zuffa, mojoj posljednjoj protivnici Hiroko Yamanaki i navijačima zbog pada na dopinškom testu. Samo sam ja odgovorna za sve što završi u mome tijelu i na kraju dana nema isprike za bilo kakvu nedopuštenu supstancu u mome tijelu", posula se pepelom Santos te objasnila kako je za sve kriva dijeta:

"Tijekom pripreme za moju posljednju borbu, morala sam smanjiti kilažu, ali teško sam podnosila dijetu i koristila sam dijetne nadomjeske. Bila sam sigurna da u njima nema nikakvih sastojaka koji su na listi zabranjenih supstanci. Nije mi bila namjera ostvariti bilo kakvu prednost u odnosu na protivnicu, treniram napornije od bilo kojeg borca u MMA i nisu mi potrebne droge da pobijedim u kavezu. Moja jedina greška bila je što nisam dogovorila dijetu s mojim liječnikom i sada zbog toga snosim teške posljedice. Napravit ću sve da se vratim i moliti Boga da mi oprosti ovu grešku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo