HRGOVIĆU SE UKAZALA NEVJEROJATNA PRILIKA DA DOĐE DO NASLOVA: / Nudi mu se meč protiv jednog od najjačih boksača

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ulog je golem, obojica su mladi i perspektivni, Hrgović ima skor 12-0, Hunter 19-1-1, očekuje se od obojice da budu prvaci

24.2.2021.
15:14
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Gotovo nevjerojatna prilika ukazala se najboljem hrvatskom boksaču, Filipu Hrgoviću. Naime, američki teškaš Michael Hunter objavio je na svojim društvenim mrežama kako mu je IBF organizacija naložila da se za mjesto prvog izazivača mora boksati baš protiv Filipa Hrgovića.

Hunter je sada četvrti izazivač na IBF ljestvici i trebao se boriti s drugoplasiranim Charlesom Martinom, ali ovaj je od meča odustao zbog ozljede. Hrgović i Hunter sada moraju do 26. veljače, dakle imaju još dva dana, odlučiti hoće li ući u ring ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

08.09.2018., Zagreb - Fight night Zagreb, borba za WBC internacionalni pojas u teskoj kategoriji na 12 rundi: Filip Hrgovic (CRO) – Amir Mansour (USA). Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Put do naslova olakšan

Ulog je golem, obojica su mladi i perspektivni, Hrgović ima skor 12-0, Hunter 19-1-1, očekuje se od obojice da budu prvaci i činjenica je da onaj tko pobjedi ide u okršaj s Anthonyjem Joshuom, vlasnikom IBF pojasa. Treći izazivač, Oleksandr Usik nije zainteresiran za IBF titulu i želi onu prestižniju WBO, tako da Huntera i Hrgovića praktički samo taj meč dijeli od napada na pojas teške kategorije.

"Ja sam veći rizik za Hrgovića, nego on za mene. Činjenica je da se nije borio s nekim mog kalibra. Napuhali su ga. Za njega je još prerano. Bilo bi mu bolje da se bori s Martinom Bakoleom, nekim koga sam već pobijedio, ali on je želio mene. Sad mi je na putu. Tko god pobijedi u ovoj borbi, život bi mu se mogao zauvijek promijeniti", izjavio je za Boxing Scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović je još prošle godine počeo s prozivanjem brojnih višerangiranih imena i među njima je spomenuo i Huntera, a Hunter je jedan od rijetkih koji mu je odgovorio i poručio da imaju njegov broj i da mu se mogu slobodno javiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je sada samo žele li Hrgovićevi promotori da on već ovako rano kreće u napad na titulu ili žele da odboksa još koji meč s, uvjetno rečeno, slabijim protivnicima kako bi stekao iskustvo i samopouzdanje za ovako velik i važan okršaj, poput ovog s Hunterom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo