HRGOVIĆEV MOGUĆI PROTIVNIK PRETRPIO STRAVIČNU OZLJEDU: / Završio je u bolnici i pitanje je kad će ponovo u ring

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović nedavno prozvao Duboisa, ali vjerojatno neće tako skoro s njim u ring

1.12.2020.
10:38
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Proteklog vikenda održan je jedan od boljih boksačkih mečeva, onaj između Joya Joycea i Daniela Duboisa. Joyce je porazio Duboisa u desetoj rundi i uzeo naslove teškaškog prvaka Europe, Commonwealtha i Velike Britanije.

Mladi i talentirani Dubois bio je favorit, što i ne čudi jer ima savršen skor od 15-0, ali kako je bila riječ o dvojici neporaženih boraca i Joyceu su se davale šanse. Joyce na koncu nije nokautirao Duboisa niti ga je rušio, već je 23-godišnji boksač sam kleknuo i predao meč zbog ozljede oka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joyce ga je u petoj rundi snažno pogodio u oko koje mu je u kratkom roku jako netaknulo. Joyce je morao iskoristiti slabost i gađao je Duboisa u oko kada god je mogao te je ovaj na koncu morao predati meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasna ozljeda

No, ova ozljeda nije baš bila tako bezazlena i Duboisova promotor, koji ujedno zastupa i Joycea, Frank Warren, otkrio je da je Daniel završio u bolnici.

"Zaradio je frakturu jagodične kosti, a posljednji udarac zahvatio je i živac. Nakon toga se nije mogao fokusirati, ali ni vidjeti. Ionako bi trebalo borbu zaustaviti već u idućoj rundi. Zaradio je stravičnu ozljedu i ako nešto nije naučio iz ove borbe, nikad neće naučiti", rekao je Warren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rano ga je pogodio i bilo je jasno što će mu se dogoditi s okom. Zbog toga nije mogao dobro izbjegavati udarce, ali sam zadovoljan kako je podnio nekoliko snažnih udaraca. To znači da s bradom i primanjem udaraca nema problema", pojasnio je dodatno.

Warren je usput najavio da će se revanš ovih boraca održati do konca sljedeće godine, a Joyce sada ipak ima priliku napasti neki od naslova svjetskog prvaka. Isto tako valja spomenuti kako je najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović nedavno prozvao Duboisa, ali vjerojatno neće tako skoro s njim u ring, kako zbog ozljede tako i zbog tog potencijalnog revanša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo