UFC NA PREKRETNICI / Hoće li Jones i Miočić nakon borbe u mirovinu? 'Ma ne pušim to... Zamislite što će se dogoditi ako Stipe pobijedi'

Image
Foto: Profimedia

Važna pitanja za UFC trebala bi se riješiti u drugoj polovici godine

31.7.2023.
12:30
Profimedia
VOYO logo

Prva polovica MMA godine je došla i prošla, ostavljajući nam neke posebne trenutke i uspomene, uključujući UFC 290 i International Fight Week, događaj koji označava sredinu MMA kalendara.

Image
ŠTETA /

Borkinja hrvatskog podrijetla debitirala u UFC-u: Tijesno izgubila nakon sudačke odluke

Image
ŠTETA /

Borkinja hrvatskog podrijetla debitirala u UFC-u: Tijesno izgubila nakon sudačke odluke

Stručnjaci raspravljali

Ugledni američki ESPN osvrnuo se na najveća pitanja koja se trebaju riješiti u drugoj polovici godine, uključujući potencijalna umirovljenja MMA velikana Jona Jonesa i Stipe Miočića, te izglede poluteške kategorije nakon objave da je prvak Jamahal Hill prepustio pojas zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako tome pridodamo da je Francis Ngannou napustio organizaciju kao teškaški prvak, onda se postavlja pitanje, odnosno može se ići u tom nekom smjeru da se UFC nalazi na prekretnici, posebno kraljevska teška divizija koja bi mogla ostati bez čak tri elitna borca.

ESPN-ovi stručnjaci Brett Okamoto, Marc Raimondi i Jeff Wagenheim razmišljali su o statusu teškaša i poluteškaša, a među sobom su za ESPN raspravili neke stvari i prodiskutirali o mogućim scenarijima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raimondi:

"Pod jedan - Miočić će imati 41 godinu kada se borba dogodi. Ima stalni posao vatrogasca, koji planira i zadržati. Miočić je imao velikih borbi, dvaput je osvojio naslov prvaka u teškoj kategoriji i obranio ga ukupno četiri puta. Čovjek ima najviše obrana naslova u povijesti divizije. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Miočić je postigao sve što se može postići'

Pobijedio ili izgubio u studenom, Miočić je postigao gotovo sve što možete u MMA-u...

"Jonesu će ovo biti vjerojatno posljednja borba za neki veliki novac. Što bi drugo preostalo udaraču rođenom u Ohiju... Madison Square Garden bio bi lijep način za završetak jedne velike karijere, naravno da pobjedi... Jones je govorio o umirovljenju, ali ja ipak mislim da ovo neće biti njegova posljednja borba. Je li proveo tri godine skupljajući se do teške kategorije samo da bi se povukao nakon dvije borbe u težinskoj kategoriji? Ja to ne pušim. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raimondi je naveo i sljedeće:

"Problem je u tome što trenutno nema mnogo zvijezda u teškoj kategoriji, pogotovo s odlaskom Francisa Ngannoua. Jones je napustio polutešku kategoriju jer se osjećao kao da se počinje boriti s momcima koji nisu veliki borci. To je vjerojatno jedan od razloga. Ali, nakon onog brzog završetka Ciryl Ganea u ožujku, jasno je da Jones ima još puno toga u sebi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wagenheim: 'Mislim da će to biti to za Miočića'

Wagenheim se nadovezao:

"Mislim da će to biti to za Miočića - posljednji veliki meč, koji mu jamči nego daljnje poboljšanje njegove već sjajne ostavštine i posljednja isplata veća od plaće vatrogasca. U noći borbe, bit će 2 i pol godine otkako je Miočić posljednji put kročio u kavez. Koliko mu je ostalo? Čovjek se nada da još uvijek može odraditi 5 natjecateljskih rundi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okamoto je naglasio:

"Kao što su Marc i Jeff istaknuli, najvjerojatniji odgovor je očito jedan. Miočića već sada smatraju najvećim teškašem svih vremena. Ovo je prepoznatljiva borba u kojoj će završiti svoju karijeru. Jones je još uvijek relativno mlad i u najboljim godinama. Ako Miočić iznenadi, mislim da odgovor postaje nula i onda neće u mirovinu. Koliko god bilo sjajno gledati Miočića kako odlazi u mirovinu nakon 'loše' pobjede nad Jonesom, mislim da ne bi, a vjerojatno možete pogoditi zašto. Novac. Zamislite zahtjev za revanš. Miočić bi bio u najboljoj pregovaračkoj poziciji u svom životu i on bi je iskoristio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okamoto: 'Stipe je pokazao da može dugo čekati borbu i biti u redu'

I za kraj, Okamoto je dodao:

"Ako Jones pobijedi, ne odbacujem mogućnost da Stipe neće u mirovinu. Već je pokazao da može sjediti, tj ne boriti se više godina i biti sasvim u redu. Ima ostavštinu i ima novac. Postoje drugi kandidati za njega u teškoj kategoriji, ali postoje li borbe za veliki novac? Jones je nagovijestio odlazak u mirovinu, a nisam toliko spreman reći da u tome nema ništa stvarno. On je tip koji treba puno poticaja za borbu u ovom trenutku svoje karijere, a ja ne vidim borbu osim ove koja to očito pruža."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo