Fedor tek nakon borbe doživio najteži udarac!

Nakon što je prebijen i poražen na Strikeforceovom spektaklu u New Jerseyu, legenda slobodne borbe, Fedor Emelianenko, najavio je mogućnost odlaska u mirovinu.

20.6.2011.
10:26
VOYO logo

Antonio Bigfoot Silva ovih je dana osjetio sreću kakvu sanjaju svi borci svijeta. Na dugo najavljivanom najvećem teškaškom turniru koji je organizirao Strikeforce, gorostasni je Brazilac u drugoj rundi pomeo pod jednim od najvećih boraca svijeta, a borba je u stanci prekinuta jer izubijani Fedor zbog velikog hematoma nije vidio na jedno oko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavni Rus izgubio je već u četvrtfinalu nedjeljnog turnira u New Jerseyu i to na spektakularan način.

"Možda je vrijeme da odem, možda je to bio moj zadnji meč. Možda je to Božja volja...", poručio je razbijeni Fedor nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista, nakon gotovo desetljeća bez poraza izgubio je dvije borbe u osam mjeseci. Mnogi njegovi obožavatelji rekli su: 'Ovo je kraj'. Međutim, tako ne misli i gazda Striokeforcea Scott Coker koji je u razgovoru za radijsku emisiju The MMA Hour već našao mogućeg novog protivnika ruskom borcu, ali ga i spustio s njegovog trona u poretku najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi se trebao boriti protiv poraženog u borbi između Alistaira Overrema i Fabrizia Werduma, to bi bila sjajna borba za Fedora", izjavio je Coker i tako, na neki način, ponizio Fedora, koji bi se prvi put u karijeri trebao boriti protiv poraženog, a ne protiv pobjednika.

Slavni Rus koji je nekad važio za najvećeg protivnika u svijetu slobodne borbe, ovime je postao rezervna varijanta i tako na neki način primio onaj najteži udarac, koji dolazi poslije meča. Više nije nepobjediv, više nije najveći, postao je meta za sve mlade i 'nabrijane' lavove koji samo čekaju da mu skinu skalp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je hoće li u ovakvoj situaciji uopće pristati na nastavak karijere, ali s obzirom da je nedavno potpisao produženi ugovor, sve je moguće.

"Ako se borac ne želi boriti, neće ga nitko tjerati na to. A ako želi u mirovinu, onda je vrijeme da ode. Ali ja ne mislim da je to ovdje slučaj. Siguran sam da se Fedor u borbi protiv Silve nije osjećao dobro i da je sam sebi rekao: 'Hej, je li sve ovo uopće vrijedno truda?'. Za mene nema sumnje: 'Fedor će se vratiti", zaključio je Coker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102130019006 arti-201101200467006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike