KSW 9. studenog u zagrebu / Erslan uoči borbe s Rodriguezom: 'Bolji sam, on nema nikakve šanse za pobjedu'

Nikad spremniji, Erslan fizički djeluje impresivno, snaga udaraca je tu, a u Areni bodrit će ga obitelj, prijatelji i sugrađani iz Obrovca

31.10.2019.
20:30
VOYO logo

Hrvatske snage na KSW-u, koji se 9. studenog održava u zagrebačkoj Areni, predstavljat će i poluteškaš Ivan Erslan. Mukotrpan put bombardera iz Obrovca napokon je prepoznala velika borilačka organizacija pa motivirani Erslan, poručuje: "Darwin Rodriguez nema nikakve šanse"!

Najopasniji od najopasnijih, gospodar rata u kavezu. I ne, Ivanu Erslanu ne želite stati na put. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put koji je do KSW-a u Zagrebu bio itekako mračan. Nije tu bilo velikih organizacija, blještavih kaveza poput onih UFC-a. Ne tako davno Ivan se našao iza ograde koja je gotovo završila njegovu karijeru.

"Otišao sam u Las Vegas, prije toga sam odradio četiri noćne jer sam jednostavno morao. Izgubio sam tu borbu i onda sam si mislio: 'Pa kamo ovo vodi?' Jednostavno, počnete malo i sumnjati u sebe, ali za dan-dva, kad se slegnu emocije i kažete: 'Ma idem zapeti još jače pa ćemo vidjeti što će biti!' I na kraju se to, evo, isplatilo", kazao je borac Ivan Erslan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelična volja i upornost dovele su Erslana do American Top Teama pa su napokon odrađene i prave pripreme. Ivan je posljednjih mjesec dana bio na Floridi, a za debi u KSW-u sparing partner bio mu je legendarni Bjelorus Andrej Arlovski.

"Svaki borac kaže: 'Ovo mi je najbolja borba do sada.' Tako ću i ja reći, ali stvarno jest. Osjećam se dovoljno odmorno iako sam prošao strašan kamp od mjesec dana s najboljim ljudima na svijetu. Upravo sam se vratio u nedjelju iz Amerike. Tu ću dovršiti pripreme sa svojim trenerima, spremiti taktiku do kraja. Stvarno sam spreman u svakom pogledu", rekao je Erslan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erslanu će pomagati UFC-ov borac Igor Pokrajac

I zapravo, najveći izazov ostaje - pobijediti samog sebe.

Nikad spremniji, Erslan fizički djeluje impresivno, snaga udaraca je tu, ali za pobjedu u Areni treba svladati glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Probat ću kontrolirati maksimalno svoje emocije, isključiti iz svega toga emocije i uključiti glavu kad je najpotrebnije. Sama taktika je, proučili smo Darwina, znamo da ima nekoliko dobrih trenutaka u borbama koji se ponavljaju iz borbe u borbu i ako  ja neutraliziram te njegove dobre strane, mislim da on nema nikakve šanse više", objasnio je Erslan.

Protivnik mu je furiozni Darwin Rodriguez. U završetku priprema za Španjolca Ivanu će pomagati bivši UFC-ov borac Igor Pokrajac. I ne, popusta nema jer u Areni nećete gledati mirnu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva stand-up borca i ja, mislim da će biti vatromet, stvarno, da će biti borba jako zanimljiva. On ima posljednjih šest pobjeda, šest nokauta, tako da to dovoljno govori gdje će on htjeti ostaviti borbu. Meni je svejedno, kako god borba krene i gdje god završi, parter ili stojka, ja sam uvjeren da sam bolji", kazao je borac.

Bodrit će ga obitelj, prijatelji i sugrađani iz Obrovca

Jer za za njega drugi scenarij ne postoji pogotovo kada njegovo ime zagrmi Arenom. Iz rodnog Obrovca, u kojem je Ivan rođen ratne '91., trebalo bi stići nekoliko autobusa njegovih sugrađana, a najveća motivacija mu je, kaže, da se bori pred ljudima u čijem gradu ima malo razloga za slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne znam što on unutra treba napraviti da me pobijedi, stvarno. Uvijek dajem sve od sebe, ali ovo je još jedna dodatna energija, dodatna snaga koju dobivam znajući da će svi moji prijatelji, svi moji najbliži, roditelji moji, svi će to moći gledati uživo, pratiti i jednostavno me to toliko diže da je to nevjerojatno", rekao je. 

Ivan Erslan kreće po sve ono što mu u borilačkom svijetu pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo