DOVIĐENJA MIRKO: / Prisjetite se Cro Copovih najvećih pobjeda i najtežih poraza

Image
Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL

Dva mjeseca nakon što je proslavio 41. rođendan hrvatski majstor mješovitih borilačkih vještina (MMA) Mirko Filipović otkazao je borbu protiv Anthonyja Hamiltona koja se trebala održati 28.

10.11.2015.
9:12
Dalibor Urukalović / PIXSELL
VOYO logo

Filipović napušta sport s učinkom od 31 pobjede, 11 poraza, dva neodlučena ishoda i jednom nevažećom borbom u MMA-u. U nastavku smo se prisjetili nekih najupečatljivijih pobjeda i poraza popularnog Cro Copa.

Debi u MMA-u

Mirko je premijeru u MMA-u imao u kolovozu 2001. u japanskoj Saitami. Suparnik mu je bio domaći borac Kazuyuki Fujita koji je izdržao manje od minute. Nakon što mu je Filipović napravio veliku posjekotinu iznad oka, borba je prekinuta, a naš je borac došao do prve pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva borba protiv Wanderleija Silve

Nakon pobjede protiv Fujite Cro Cop je potpisao za organizaciju Pride, a u ukupno četvrtom dvoboju u MMA-u suparnik mu je bio jedan od tadašnjioh najboljih svjetskih boraca Wanderlei Silva. Meč je okončan bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz od Minotaura

Poslije pet uzastopnih pobjeda Filipović se borio protiv Antonija Rodriga Nogueire za Prideov teškaški naslov. Popularni Minotauro je ipak bio prejak i Mirko je upisao prvi poraz u MMA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba protiv Fjodora

Pet mjeseci nakon poraza od Minotaura Filipović je izgubio i od Kevina Randlemana, a onda je uslijedilo sedam pobjeda koje su mu omogućile da dođe do borbe protiv tadašnjeg prvaka Fjodora Emelianenka. Mirko je suparniku na početku dvoboja slomio nos, ali Fjodor se vratio i dominirao do kraja meča te pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov na Prideovom Grand Prixu

Tijekom 2006. Mirko je nastupao na Prideovom Grand Prix turniru. Nakon pobjeda protiv Minowe i Yoshide uslijedila je velika završnica 10. rujna u Saitami. U istoj večeri, točno na 32. rođendan, Filipović je sredio Wanderleija Silvu i Josha Barnetta i osvojio naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteži poraz u karijeri

Mirko je nakon naslova u Prideu prešao u UFC. Poslije pobjede protiv Eddieja Sancheza stigla je borba protiv Gabriela Gonzage u Manchesteru. Brazilac je brutalno pretukao Mirka koji je kasnije priznao da mu je to bio najteži poraz u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osveta' Gonzagi za kraj

Posljednju borbu u karijeri Filipović je odradio u travnju ove godine u Krakowu. Suparnik mu je opet bio Gonzaga, a Mirko je dočekao 'osvetu' i došao do 31. pobjede u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo