DOGOVOREN REVANŠ JEDNOG OD NAJINTRIGANTNIJIH MEČEVA 2017.: / Boksački svijet je na nogama zbog novog obračuna dva genijalca

Image
Foto: AFP

Ono što ovaj meč čini toliko posebnim jest činjenica da su obojica u naponu snage i na vrhuncu svojih karijera. Bit će to revanš koji bi trebao donijeti odluku oko toga tko je bolji boksač.

31.1.2018.
18:58
AFP
VOYO logo

Napokon se sve dogovoreno oko revanša jednog od najintrigantnijih boksačkih mečeva 2017. godine, onog između dva ponajbolja pound for pound boksača današnjice, Saula ‘Canela’ Alvareza (49-1-2 (34 KO) i Gennadya Golovkina (37-0-1 (33 KO). Njih dvojica ukrstit će rukavice 5. svibnja, javlja Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovkin je na prvom mjestu Ringove pound for pound ljestvice boksača, dok je Canelo na petom. Golovkin je strašno talentiran i priznat boksač koji dolazi iz Kazahstana. Aktualni je prvak u srednjoj kategoriji prema WBA (Super), WBC, IBF i IBO verzijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LAKRDIJA U LAS VEGASU! Golovkinu ukradena pobjeda: ‘Ovo je posljedica korupcije. Važni su postali samo novac, kontrola i moć’

Santos Saúl Álvarez Barragán, poznatiji kao Saúl "Canelo" Álvarez, trostruki je svjetski prvak u dvije težinske kategorije. Drži pojas prvaka u srednje teškoj kategoriji prema magazinu Ring od 2015. godine. Još je prije bio ujedinio dvije titule iz niže srednje kategorije prema WBA i WBC verzijama, kao i titule prema Ringu u periodu od 2011. do 2013., i WBO pojas pd 2016. do 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boksački zaljubljenici, pratitelji, bolji poznavatelji ovog plemenitog sporta, za Golovkina i Canela govore kako se radi o dva najbolja svjetska boksača u srednjoj kategoriji koja imaju razorne udarce i neupitan talent za boks.

Ono što ovaj meč čini toliko posebnim jest činjenica da su obojica u naponu snage i na vrhuncu svojih karijera. Meksikanac je u današnjem boksačkom svijetu najveći PPV mamac, a Golovkin najveći nokauter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, bit će to revanš koji bi trebao donijeti odluku oko toga tko je bolji, Gennady Golovkin ili Canelo Alvarez. Prvi meč, održan 16. rujna prošle godine, završio je bez pobjednika, a već polako blijedi sjećanje na nevjerojatnu sudačku karticu sutkinje Adelaide Byrd te kreće nabrijavanje za veliki boksački revanš, do kojeg je ostalo nešto više od tri mjeseca, a koji već sad plijeni pozornost javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek se ne zna koja će dvorana ugostiti meč, iako su zapravo samo dva ozbiljna kandidata, kultni newyorški Madison Square Garden ili nova T-Mobile Arena u Las Vegasu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo