Vladimir Zolotarev za RTL / Braću Kličko doveo je do vrha, sada mu je zadatak isto učiniti s mladim Zadraninom

Zolotarev je zajedno s njima došao do vrha amaterskog boksa. Vladimir je osvojio olimpijsko zlato, kao i srebro na Europskom prvenstvu, dok je Vitalij briljirao na Svjetskom prvenstvu.

2.5.2022.
20:11
VOYO logo

Ime Petra Krešimira Kneževića kotira kao jedno od najvećih nada hrvatskog sporta, pogotovo kada pričamo o boksu. Mladi 18-godišnji Zadranin nedavno je dobio novog trenera, a radi se o stručnjaku koji je boksački 'odgojio' dvojicu od najboljih svih vremena.

Radi se o Vladimiru Zolotarevu, koji je u mlađim uzrastima radio zajedno s Vladimirom i Vitalijem Kličkom. Dobro znamo da su braća Kličko u profesionalnoj karijeri dominirali teškom kategorijom boksa, gdje su obojica bili svjetski prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zolotarev je zajedno s njima došao do vrha amaterskog boksa. Vladimir je osvojio olimpijsko zlato, kao i srebro na Europskom prvenstvu, dok je Vitalij briljirao na Svjetskom prvenstvu. Zolotarev je u intervjuu s RTL Sportom rekao da Knežević treba naporno raditi i da će se jednoga dana možda i o njemu pričati kao o velikom prvaku.

"Vidjeli smo ga na prvenstvu Hrvatske, ali moramo krenuti dalje. Trebamo odraditi još mečeva, još natjecanja i tek tada možemo govoriti o nečemu. Ja uopće ne volim govoriti - On je prvak. Treba samo raditi i raditi i onda ćeš postati prvak," rekao je Zolotarev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki milimetar se gleda. Od nogu do pozicije ramena, laktovi, sve se gleda i radimo dosta na tom kretanju i da dajemo što više udaraca. To je jedan skroz drukčiji pristup radu; treninzi su dosta naporniji, zanimljiviji, dosta toga se prolazi nego kod nas u Hrvatskoj. Jedan skroz drukčiji pristup rada."

'Oni su radili kao u vojsci, možemo reći kao pravi Spartanci'

Otac braće Kličko bio je vojni general, tako da je njihov život, ali i boksačke treninge obilježio ozbiljan, pomalo militaristički pristup gdje se ne bi smišljala opravdanja, već bi se tražio način za obaviti zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod nas nije postojalo opravdanje da se trening ne može odraditi jer smo uvijek imali krov pod kojim smo to mogli. Zato su oni radili kao u vojsci, možemo reći kao pravi Spartanci. Svaki dan mora biti trening, ne samo jedan, nego dva, a možda i tri. I ako oni to izdrže, tada će sve biti u redu," otkrio je Zolotarev.

Vladimir Kličko jedan je od najboljih boksača teške kategorije svih vremena. Poznat je po veoma strateškom pristupu borbama, kao i vrlo visokoj inteligenciji i sposobnosti prilagodbe. Osim toga, imao je nevjerojatnu moć udaranja, a od 64 pobjede u karijeri do 53 je došao putem knockouta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Kličko je najdugovječniji boksački prvak u povijesti teške kategorije. Proveo je 4382 dana kao prvak teške kategorije, a također je pobijedio najviše borbi za pojas prvaka - njih 23. Njegova vladavina završila je 29. travnja 2017. godine, kada se borio protiv Anthonyja Joshue. Joshua je slavio i postao novi svjetski prvak dok je Kličko, s 41 godinom, otišao u zasluženu mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je taj meč izgubio zbog psihičkih razloga," komentirao je Zolotarev meč Joshue i Klička i nastavio: "Da je bio dobro mentalno posložen, onda bi to bila prava borba. Da je imao pravilnu strategiju, ne bi imao problema, ali taj meč je izgubio zbog psihe."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike