CORMIER DAO PRVI INTERVJU NAKON PORAZA OD MIOČIĆA: DC / se naklonio Stipi i poslao mu upozorenje: 'On će te nokautirati'

Image
Foto: Profimedia

Bila je to njihova treća i posljednja borba

1.9.2020.
9:30
Profimedia
VOYO logo

Američki borac hrvatskih korijena 37-godišnji Stipe Miočić obranio je sredinom kolovoza naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca 41-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera u borbi održanoj u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu.

Nakon te borbe Cormier je rekao da se povlači, a to je potvrdio i u podcastu Ariela Helwanija. gdje je gostovao po prvi ut od borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Više se neću boriti. Nakon meča sam Joeu Roganu rekao da me zanimaju samo borbe za titule, ali ne mogu zamisliti da bih s porazom došao u priliku napasti pojas. Izgubio sam dvije borbe zaredom po prvi puta u karijeri. Treba shvatiti kad je vrijeme za to. Recimo, jedan od razloga zašto me Stipe pogodio onom desnom rukom je taj jer sam ostario", rekao ej DC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S 41 godinom borio sam se protiv teškaškog prvaka svijeta i izgubio 3-2 u rundama i to tako da sam zaista želio pobijediti. I dalje vjerujem da mogu pobijediti Stipu Miočića, ali svaki dan koji prođe ne ide u moju korist", dodao je Cormier.

"Izgubio sam tu borbu i bio je to Stipin trenutak. On je prvak. Zašto bih to učinio? Ako se lik poput mene umirovi tamo u Octagonu, onda je to nešto o čemu će ljudi pričati. Da sam kojim slučajem u kavezu skinuo rukavice, to bi bilo kao da sam ukrao njegov trenutak. A to mi nije bila namjera. On je pobijedio", rekao je Cormier, javlja Fightsite, i poručio kako su suci donijeli ispravnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga dodao je kako neće morati na operaciju oka nakon što ga je Miočić ubo tijekom borbe.

“Stipe je dobro odradio borbu. On i njegov tim imali su sjajan plan borbe. Mislio sam da je on pobijedio. Dobro je odradio svoj posao i zaslužio je da mu te večeri podignu ruku”, kazao je i dodao kako misli da ga Miočić nije namjerno ubo u oko, baš kao niti o njega u prvoj rundi, ali i njihovoj drugoj borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odmah sam pomislio ‘zar opet?’ Ne želite stigmu prljavog borca, a to nisam. Nisam ga namjerno ubo u oči. To se događa zbog rukavica koje nosimo za vrijeme borbi”, naglasio je.

Osvrnuo se i na iduću borbu za naslov. Francis Ngannou prvi je u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da će Francis biti idući prvak, osim ako Sipe ne uzme puno slobodnog vremena kako bi se dovoljno oporavio. Ne dođe li do toga, idući put kad će se boriti bit će nokautiran. Proteklih godinu dana puno smo nanijeli štete jedan drugome. Borili smo se deset rundi. Bilo je ludo, poput rata. Puno smo nanijeli štete jedan drugome tijekom tih borbi i za obojicu bi bilo teško ući u kavez s Francisom jer je veliki rizik da nas nokautira”, kazao je DC.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo