veliki skandal / Četvorica Gloryjevih boraca pozitivna na doping: Među njima i Mladen Brestovac

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na istoj supstanci je pala i tenisačica Marija Šarapova

29.1.2019.
11:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Četvorica boraca pala su na doping kontroli, a među njima su hrvatski borac Mladen Brestovac i njihova najveća zvijezda veliki Badr Hari, javlja Croring.

"Iz Nizozemske antidoping federacije su mi javili da su mi našli tragove meldonija u organizmu i da time kršim pravila o dopingu. Poslao sam im službeni dopis u kojem sam objasnio da sam koristio meldonij nekoliko mjeseci prije nego sam saznao da ću se boriti s Verhoevenomm kako bih poboljšao plućni kapacitet i podigao imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno, nisam znao da će mi to ostati nekoliko mjeseci u tijelu te mi je barem drago da na nastupu u Las Vegasu se nije pokazalo na njihovoj kontroli", rekao je Brestovac (35) za CroRing, kojemu je čak i drago što su ga uhvatili jer je to samo ubrzalo njegov odlazak iz Kickboksa.

Prijeti im maksimalna suspenzija

"To mi uopće nije pomoglo u fizičkoj spremi u meču protiv Rica jer sam koristio meldonij neka tri tjedna i nisam osjetio baš neke rezultate. Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina", rekao je Brestovac kojemu je posljednji meč bio u listopadu u Las Vegasu kada je u sklopu FFC-a pobijedio Jhonata Diniza, a tada je bio negativan na doping testu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meldonij pomaže sportašima u brzom povratku energije te povećava dotok krvi u mozak što pospješuje fizičke i mentalne sposobnosti. Na istoj supstanci je pala i tenisačica Marija Šarapova .

Jedan od najboljih hrvatskih kickboksač u karijeri je odradio 70 mečeva, od čega je 55 pobijedio uz 14 poraza i jedan neriješeni rezultat. Ostali borci koji su pali na dopingu su Badr Hari, Hesdy Gerges i Ariel Machada, a svoj četvorici prijeti maksimalna suspenzija od četiri godine, piše Croring.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo