ČEKA LI NAS BORBA DESETLJEĆA? / Boksački portal plasirao senzacionalnu tvrdnju o Stipi Miočiću i Anthonyju Joshui

Image
Foto: AFP

Specijalizirani boksački portal 'The Sweet Science' analizirao je potencijalan dvoboj UFC prvaka Stipe Miočića i boksačke zvijezde Anthony Joshua. Oni tvrde da meč Joshua vs.

12.9.2017.
18:59
AFP
VOYO logo

Kao mogući termin meča spominju ili 2018. godinu ili početak 2019. Autor teksta Matt Andrzejewski, naime, smatra da će Joshua u budućnosti, prilikom tranzicije na američko PPV tržište, teško pronalaziti protivnike koji su zanimljivi “main stream” publici jer većina Amerikanaca nema pojma tko je aktualni WBC prvak u teškoj kategoriji Deontay Wilder ili Luis Ortiz. O samom Joshui i njegovoj slavi u SAD-u je neozbiljno i razgovarati. Ona, tvrde, ne postoji!

MAYWEATHER I MCGREGOR NISU ODUŠEVILI MIOČIĆA: ‘Želite uzbudljiviju borbu? Anthony Joshua, idemo’

'Joshua bi svakako trebao zadržati titule'

Kako bilo, borilačku javnost zanima kakva je mogućnost da se borba prema boksačkim pravilima u teškoj kategoriji između Miočića i Joshue dogodi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joshua se do sad borio samo u Velikoj Britaniji. Sad ima zakazanu borbu za obranu naslova prvaka svijeta protiv Kubrata Puleva u listopadu u Cardiffu. Uzmimo scenarij prema kojem će Joshua pobijediti Puleva i onda poraziti ili Wildera ili Ortiza u Americi u proljeće 2018. godine. Joshua je favorit u svim tim borbama i svakako bi trebao zadržati titule. Očekujemo to. I dok će ti mečevi biti gledani od hard core fanova boksa, prosječan sportski gledatelj, posebno u Americi, ih neće niti primjetiti, niti će pratiti tu borbu. Zato Joshua treba ime koje je poznatije mainstream fanovima, koje je poznatije široj borilačkoj i sportskoj javnosti, a to ime je Stipe Miočić”, piše u svojem tekstu boksački portal "The Sweet Science" i ističe:

PRVO JE POSLAO KLIČKA U MIROVINU, A SAD SE SPREMA U KAVEZ: Boksački kralj želi obračun s MMA borcem

Miočić prepoznatljiviji nego Joshua prosječnom sportskom fanu u SAD-u

"Miočić ima veliku bazu navijača u SAD-u i svijetu. U ovom trenutku je prepoznatljiviji nego Joshua prosječnom sportskom fanu u SAD-u, a predstava koja je bila bolja od očekivanja, a koju je McGregor pružio protiv Mayweathera, bi pomogla da ovaj meč bude sasvim legitiman i poželjan. Jasno je da prodaja PPV-a ne bi bila tako izdašna kao borba Mayweathera i McGregora, no i dalje bi ovaj meč privukao veliku pozornost medija i navijača. Upravo to je pozornost koju Joshua treba da bi postao velika zvijezda u SAD-u preko noći. Trenutačno na dispoziciji nema niti jedno ime koje mu to može pružiti. I zato je meč Joshua vs. Miočić sada izgledan, a više nije moguć”, zaključuje se u analizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo