BORBA KOJU CIJELI SVIJET ČEKA IZAZVALA KONTROVERZE: / Oglasio se legendarni prvak: 'Nema šanse da se to dogodi'

Image
Foto: Profimedia, Press Association

Stvari su se zakomlicirale nakon objave mjesta održavanja meča

12.8.2019.
15:12
Profimedia, Press Association
VOYO logo

Na iznenađenje cijelog boksačkog svijeta borba za naslov teškaškog prvaka između AndyjaRuiza i AnthonyjaJoshue zakazana je za 7. prosinca u saudijskom gradu Diraji. Nagađa se da oko 100 milijuna eura košta je organizatore domaćinstvo revanša najiščekivanije borbe ove godine.

Takvom je postala nakon što je Meksikanac s američkom putovnicom šokirao svijet i kreirao jednu od najvećih senzacija u povijesti ovog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbija potpisati ugovor

U ugovoru koji su sklopile dvije strane prije prve borbe stajala je klauzula o revanšu i on je sada dogovoren. Međutim, mjesto održavanja izazvalo je kontroverzu, a i održavanje samog meča došlo je pod znak upitnika nakon što je iz Ruizova stožera stigla poruka kako ne pristaje na borbu dok mu ne povećaju honorar. Naime, Joshua bi trebao iz ove borbe izvući rekordan honorar, dok bi prvak, kao i poslije prve borbe trebao dobiti mrvice. No, vjerojatno će tu doći do promjena pogotovo jer su Saudijci uložili ogromna sredstva u organizaciju.

Image
Foto: Profimedia, Press Association

File photo dated 02-06-2019 of Andy Ruiz Jr (right) lands a punch on Anthony Joshua., Image: 441500681, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line:

Međutim legendarni LennoxLewis uvjeren je da se ova borba neće održati u Saudijskoj Arabiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok ne vidim potpise obojice boksača ne vjerujem da će se to dogoditi. Ne bih imao ništa protiv da borba bude u Meksiku, Hearnova navija za Cardiff ili Wembley, a najgore od najgoreg bio bi opet New York", poručio je Britanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo