BOKSAČKI SPEKTAKL KAKVOM DUGO NISMO SVJEDOČILI: / Pogledajte samo imena koja će nastupiti, a evo tko će to prenositi u Hrvatskoj

Image
Foto: Profimedia

Sukob na dinama – krilatica je ovog velikog boksačkog eventa u organizaciji Matchroom Boxinga, koji će se održati 7.

3.12.2019.
10:52
Profimedia
VOYO logo

Na glavnom RTL kanalu od 17:45 sati uživo će se prenositi susret Filipa Hrgovića i Erica Moline, a od 21:40 sati Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza, obje borbe uz komentare Filipa Brkića i Željka Mavrovića, dok će u studiju sve pratiti Marko Vargek s Ivanom Habazin i Stjepanom Božićem. Cijeli događaj moći ćete pratiti na RTLplayu, koji nudi još dvije vrlo zanimljive borbe! Prva je eliminacijski meč između bivšeg WBA prvaka, Rusa Aleksandera Povetkina (35-2) i Amerikanca Michaela Huntera (18-1) a druga Britanca DillianaWhytea (26-1), kojeg smo nedavno gledali na RTL-u protiv Kolumbijca Oscara Rivasa, i Poljaka MariuszaWacha (35-5).

Joshua će pokušati vratiti izgubljene pojaseve IBF, WBO i IBO i WBA (Super)

Bit će to večer boksa za pamćenje na kojoj će se dogoditi prva borba za jedan od svjetskih naslova na Bliskom istoku, i to u Diraja Areni sa 15 000 sjedećih mjesta izrađenih po mjeri, prilagođenih za ovaj spektakl na periferiji Rijada, nadomak grada Diraje, poznatog po herojima i kraljevskoj obitelji, mjesta koje pripada svjetskoj baštini UNESCO-a. U takvom povijesnom okruženju Joshua će pokušati vratiti izgubljene pojaseve IBF, WBO i IBO i WBA (Super) izgubljene u New Yorku, ali, što je jednako važno za Joshuu, uzvratiti za jedini poraz u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za gledatelje koji vole statistiku i žele doznati više o glavnim zvijezdama ovog velike boksačke večeri recimo da je AndyRuiz (30 godina), Amerikanac meksičke krvi rođen je Imperialu, u Kaliforniji te je u svoja 34 susreta poražen jedanput 2016. - od JosephaParkera u borbi za WBO pojas. Ruiz ima postotak nokauta od 64 posto, debi je imao u ožujku 2009. te je do danas boksao 151 rundu. S druge strane, Ruizov vršnjak, Britanac AnthonyJoshua, rođen je u Watfordu te je u 23 borbe također poražen jednom, i to ove godine, naravno, od Ruiza tehničkim nokautom u sedmoj rundi. Joshua ima 91 posto nokauta te je od 2013. odradio 91 rundu. Ruiz je sa svojih 188 cm niži od Joshue za 10 cm, a sa svojih 122 kilograma 10 kilograma teži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTLplay nudi prijenos još dvije iznimno zanimljive borbe u teškoj kategoriji

No veliki meč između Ruiza i Joshue nije jedino zanimljivo što se događa u pustinji Saudijske Arabije. Obožavatelje boksa u Hrvatskoj, kao i sve koji prate Hrgovića (9-0) i njegov put prema borbi za jedan veliki svjetski naslov za koji bi trebao uskoro dobiti šansu, zanimat će njegov susret protiv vremešnog Teksašana Erica Moline (27-5), čiji je vrhunac karijere ipak iza njega. Bilo je to vrijeme od 2007. do 2012. kada je zaredao čak 18 pobjeda. Dakle, radi se o vrlo iskusnom boksaču koji se nakon poraza protiv Dominica Breazealea 2017. vratio pobjedom protiv Nicka Guivasa ove godine, boksača koji, iskreno, i nije bio neki veći izazov, te će sada Molina protiv Hrgovića, koji je favorit, doznati može li još što god pokazati u ringu. Molina je boksao protiv najvećih boksača današnjice – osim Breazealea, i protiv Wildera (2015.) i Joshue (2016.) te je od obojice izgubio u borbama za svjetske naslove – WBC i IBF, no sada mu se opet pruža šansa za jedan pojas - WBC internacionalni naslov, koji drži Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što smo rekli, osim ova dva susreta koje će gledatelji moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, a RTLplay nudi prijenos još dvije iznimno zanimljive borbe u teškoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo