DOMINACIJA GODINE: / Najimpozantniji boksač današnjice demolirao svog protivnika! Slijedi povijesni obračun

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Vjerojatno najimpozantniji boksač posljednjeg desetljeća, Britanac Anthony Joshua (27, 18-0, 18 KO), jučer je u Manchesteru ostvario svoj 18 nokaut u karijeri u svom 18 profesionalnom meču.

11.12.2016.
9:14
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Joshua je slavio protiv Amerikanca Éric Molina (34, 25-4, 19 KO) nokautom u trećoj rundi i tako drugi puta u svojoj karijeri obranio IBF naslov u teškoj kategoriji. Britanski Telegraph jako je dobro opisao ovu borbu i ono što dolazi nakon nje, i to ovim riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinonim za destrukciju

"Anthony Joshua, boksač koji je sinonim za destrukciju u teškoj kategoriji, nastavio je svoju dominaciju nakon što je razvalio Erica Molinu u borbi koja je potrajala svega tri runde. Sad slijedi meč protiv Vladimira Klička".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molina je u meč ušao sa skorom 24-3, ali od početka je Joshua kotirao kao favorit u borbi za naslov teškaškog prvaka po IBF verziji. Razorni udarac, odlični rad nogu i snaga ono je što krasi Britanca u svijetu boksa i stavlja ga na pijadestal ovog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAOS NA PRESICI: Razjareni boksač poludio i bacio stol na protivnika! ‘Ja sam najopakiji tip kojeg si ikada susreo’

Dominacija Joshue

To je i pokazao u borbi protiv Moline. Od prve minute, Joshua je dominirao, a Molina, koji se u ovom meču branio, nije bio ni blizu borca koji se devet rundi tukao s WBC prvakom Deontayom Wilderom ili koji je nokautirao respektabilnog Tomasza Adameka.

Ukratko, Molina je bio bez šansi, što znači da je ili potpuno nespreman ušao u meč ili je Anthony Joshua naprosto toliko bolji od Wildera da nije ni mogao pružiti veći otpor. Istina je, vjerojatno, negdje između.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanac je u prve dvije runde strpljivo čekao šansu i nije uspio uputiti teške udarce, a onda je u trećoj rundi dočekao prostor za ubojitu desnu ruku kojom je oborio Molinu. Bilo je jasno tko će pobijediti u ovom meču, samo je bilo pitanje vremena kad će Molina pasti. Molina se pridigao i odlučio nastaviti borbu, ali nakon desetak sekundi uslijedila je serija udaraca Britanca i sudac je prekinuo meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav ishod značio je samo jedno. Ultimativni boksački obračun desetljeća. Borbu između Joshue i Vladimira Klička 29. travnja na Wembleayu. Bit će to ujedno i borba za WBA pojas, tako da će pobjednik postati vlasnik WBA i IBF pojasa teške kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo