BOKS IMA NOVOG KRALJA: / Sjajni Britanac nadmašio i velikog Muhammada Alija

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Britanski boksač Anthony Joshua (26) novi je svjetski prvak u teškoj kategoriji prema verziji IBF. On je u subotu u londonskoj O2 Areni detronizirao Amerikanca Charlesa Martina.

10.4.2016.
10:37
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Velika teškaška nada uspela se tako po prvi put na svjetski tron, svrgnuvši Martina koji nije dugo vladao. Amerikanac je, naime, osvojio IBF naslov u siječnju protiv Ukrajinca Vjačeslava Glazkova. Radi se, podsjetimo, o pojasu koji je oduzet Tysonu Furyju jer se odbio boriti protiv IBF-ova izazivača i inzistirao isključivo na revanšu protiv Vladimira Klička.

Savršeni učinak

U svakom slučaju, pojas je od subote u vlasništvu Joshue koji je slavio nokautom u drugoj rundi. Sjajni Britanac ima savršeni učinak u profesionalnoj karijeri: 16 pobjeda u isto toliko mečeva i to svih 16 nokautom! Odradio je dosad samo 34 runde i postao tek treći čovjek u povijesti koji je osvojio profesionalni teškaški naslov u trenucima dok je još uvijek aktualni olimpijski pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije njega je to uspjelo istinskim velikanima Muhammadu Aliju i Leonu Spinksu. I dok je Spinks do svjetskog naslova došao u osmoj borbi i po tome je rekorder, Joshua je nadmašio Alija (20), Lennoxa Lewisa (22) i Mikea Tysona (28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opaka poruka Furyja

Pobijedi li Fury 9. srpnja u Manchesteru još jednom Klička, za očekivati je da ćemo gledati okršaj dvojice Britanaca za ujedinjenje pojasa. Brbljavi Fury odmah je nakon subotnjeg dvoboja poslao opaku poruku Joshui na Twitteru:

Image
SVIJET BOKSA JE NA NOGAMA: /

Potvrđen revanš koji svi s nestrpljenjem čekaju!

Image
SVIJET BOKSA JE NA NOGAMA: /

Potvrđen revanš koji svi s nestrpljenjem čekaju!

"Dakle, AJ je dobio pojas, izgledao je sporo i nezgrapno, kao bodybuilder. Dajte mi da zakoljem to janje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo