BEZ DLAKE NA JEZIKU: / Javio se Mirko Filipović i sve priznao

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mirko Filipović obratio se putem Facebooka povodom suspenzije zbog zlouporabe nedozvoljenigh sredstava.

12.11.2015.
11:46
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

“Evo prvi dan mirovine i odmah problemi. Prvi sam valjda borac kojeg su suspendirali nakon odlaska u mirovinu. Valjda im je dobro došlo da na nekom poznatom vježbaju strogoću. Evo o čemu se zapravo radi.

UFC je potpisao ugovor sa USAD-om, američkom antidopinškom agencijom koja će provoditi i koja od nedavno i provodi testiranja boraca. Morao sam ispuniti upitnik kao i svi borci i specificirati gdje sam i kada tokom priprema radi dolaska njihovih ljudi na testiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su počeli problemi sa ramenom,obzirom da klasične metode poput leda i masaža nisu pomagale, prešao sam na krvne plazme koju sam dobijao direktno u rame a uz to sam uzeo malu količinu hormona rasta radi brzeg zacjeljivanja.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Spašavao rame

Hormon rasta je na listi zabranjenih supstanci i to sam znao, ali nije bilo drugog načina da spasim rame, barem sam tako mislio. U kombinaciji sa krvnom plazmom. Nažalost jedini lijek za rame je višetjedna pauza i mirovanje, ali očajnik se i za slamku hvata. Nakon 6 dana plazmi i hormona došli su me testirati, uredno sam dao uzorak krvi i urina i odmah sam obavijestio UFC o testiranju i da sam radi sanacije ramena uzeo malu količinu hormona rasta, jer ništa drugo ne pomaže, a želio sam odraditi borbu pod svaku cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer ako budem morao otkazati borbu radi ramena znao sam da je to kraj, jer je već proslo 8 mjeseci od zadnje borbe, a ja u ovim godinama čekati nemogu 5,6 mjeseci do iduće borbe.

Niti su nalazi testiranja gotovi, niti sam siguran da će ista naći jer sam to uzeo svega nekoliko dana samo da spasim borbu i rame, oni su nekakvu suspenziju odrezali i to samo zato jer sam im sam rekao o čemu je riječ a koja nema nikakvog smisla jer sam se povukao i to radi ozljeda po cijelom tijelu,a kruna je bila ozljeda ramena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pet puta sam do sada samo u UFC-u testiran'

Glupo je uopće spominjati da taj hormon samo tijelo luči i da se neka povišena razina moze detektirati do 10-ak dana i da bi na borbi bio čist i niti mi to poboljšava performanse u bilo kojem obliku, kao sto to rade testesteron i razni steriodi i anabolici ali takva su pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jos u petak sam molio da ne otkazuju borbu i da želim nastupiti, nakon toliko muke i truda tokom priprema i da ću otići na saslusanje u agenciju i reći o čemu se radi i neka provedu testiranja uoči i nakon borbe i sve će biti ok. Pet puta sam do sada samo u UFC-u testiran, zadnji puta prije i nakon zadnje borbe s Gonzagom.

I naravno da je uvijek sve bilo ok. Subotnji trening mi je bio zadnji u ovim pripremama i tu je rame otislo do kraja, magnet ponovljeni u ponedjeljak pokazao rupture mišića, oštecenje tetive i puno rame tekućine. I tu sam prelomio, i tu večer donio odluku da nemam snage vise boriti se sa ozljedama. I objavio prekid karijere. To je to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo prozivanje i suspenzije stvarno nemaju smisla. Iako moram reći da razumijem UFC i da se žele ograditi. Sad će ispasti da sam uzimao nedozvoljena sredstva tj.doping a to veze sa vezom nema. Al šta je tu je, nedo bog većeg zla”

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo