ostaje šampion / Kličko nokautom u petoj rundi obranio naslov svjetskog prvaka!

Image
Foto: AP Images

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko u subotu je u Hamburgu nokautirao bugarskog izazivača Kubrata Puleva u petoj rundi meča i obranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

15.11.2014.
22:54
AP Images
VOYO logo

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko u subotu je u Hamburgu nokautirao bugarskog izazivača Kubrata Puleva u petoj rundi meča i obranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Početak meča protekao je u visokom ritmu, 'Bugarska kobra' žestoko je krenula na šampiona, ne dozvoljavajući mu da drži uobičajenu distancu što smo nebrojeno puta gledali u Kličkovim borbama. Ipak, prvak se nije dao smesti, Pulev mu je iz klinča uspio zadati tek pokoji udarac u potiljak što nije uzdrmalo šampiona, koji je tada eksplodirao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmjena lijevih i desnih direkata rezultirala je time da je izazivač dva puta u manje od pola minute završio na podu, no oba se puta uspio pridići i završiti rundu.

Upravo je zato u drugu krenuo znatno opreznije te osim par direkata (posebice desnih) nije zadobio opasnijih udarca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pulev je u trećoj rundi ponovno silovito navalio na Klička, no Ukrajinac mu je uzvratio kao i u prvoj rundi. Desni direkt pogodio je Puleva u lice i spustio mu gard, a lijevi ga nokautirao po treći put u večeri. Nije ga to pokolebalo, izazivač je ponovno ustao, a gledatelji u hamburškoj areni uz pljesak su svi odredom na nogama uživali u ovoj boskačkoj poslastici koju su pružala dva vrhunska teškaša.

Četvrta je runda ponovno prošla u mirnijem tonu, Pulev kao da je punio energiju nakon još jednog nokauta koji je doživio u prethodnoj rundi, a Kličko je držao distancu i tu i tamo koristio (s uspjehom) svoje najopasnije oružje te večeri - desni direkt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da je dogovoreno da svaka runda bude oprečna onoj prethodnoj, u petoj su opet obojica boksača krenula u nešto žešćem ritmu. I kad se činilo da je Pulev ozbiljnije ugrozio Klička, zadavši mu snažni desni direkt, Ukrajinac je momentalno odgovorio snažnim krošeom ljevicom koji je Puleva po četvrti put u večeri poslao na pod ringa. Doduše, vidjelo se ovaj put da će to biti i zadnji, Pulev je pao na leđa, očito bez dovoljno zaliha snage potrebne da ponovno ustane, sudac je krenuo brojati, no nije došao ni do pola prije no što je označio kraj meča.

Kličko je pobjedonosno podigao ruke u zrak, obranivši tako naslov po 17. put i potvrdivši još jednom svoju neospornu kvalitetu kao jedan od najuspješnijih boksača svih vremena, dok je Pulev uz pomoć ekipe došao do svog kuta, zaradivši veliki aplauz prepune dvorane za hrabrost i čvrst otpor kakav šampion nije doživio već duže vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike