NIJEMCI TVRDE: / 'Davor Šuker je povezan s kladioničarskom mafijom'

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Njemačka državna televizija ARD plasirala je skandaloznu informaciju kako je predsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora UEFA-e Davor Šuker, povezan s kladioničarskom mafijom.

26.6.2015.
13:09
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

"Davor Šuker, predsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora UEFA-e, povezan je s kladioničarskom mafijom", tvrdi Njemačka državna televizija (ARD). Izjava koja itekako ozbiljno zvuči, prvenstveno što o nečem takvom izvještava njemačka državna televizija, a ipak radi se i o formalno čelnom čovjeku hrvatskog nogometa. Znači, o čovjeku koji predstavlja hrvatski nogomet u svijetu.

Nijemci su ovom informacijom podigli dosta prašine, a oni tvrde da ta informacija ima i pokriće. Naime, Nijemci tvrde da su u posjedu dokumenta iz istrage državnog odvjetništva u Bochumu protiv Šukera, koji je navodno uplaćivao novac za Antu Šapinu, čovjeka za kojeg je dokazano da je namještao utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker uplaćivao oklade za osuđenog kriminalca

Ta priča oko Šukerovog povezivanja s kladioničarkom mafijom datira još iz 2010. godine, samo što ARD spominje posjedovanje inkriminirajućih dokumenata koji navodno sve dokazuju, kao i da je Šuker uplatio oklade za Šapinu na najmanje tri utakmice, dvije Europske lige i jednu Lige prvaka, a da mu je Šapina savjetovao zauzvrat da uplati novac na Široki Brijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šapina je zbog namještanja utakmica osuđen na pet i pol godina zatvora, a Šuker i Šapina su navodno kontaktirali putem telefona i SMS-a.

Šuker opovrgnuo kontakte sa Šapinom

Tako se Šuker našao na udaru Transparency Internationala, nevladine udruge koja se bavi suzbijanjem i istraživanjem korupcije, a sve zbog kladioničarskog skandala starog pet godina koji je sad ponovno izašao ispod tepiha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno za naglasiti u čitavoj ovoj priči oko navodne Šukerove umiješanosti u kladioničarsku aferu je da predsjednik HNS-a nikada nije optužen, niti je bio svjedok u istrazi u Bochumu. Uz to, Šuker je opovrgnuo kontakte sa Šapinom, te je preko svog glasnogovornika poručio kako "ništa od navedenog nije istina".

Nijemci pišu i o igračkoj veličini Davora Šukera, pa ga tako spominju u kontekstu nacionalnog heroja iz 1998. godine koji je nakon svoje zavidne nogometne karijere postao funkcioner u HNS-u. No, njegova nogometna veličina, karijera, čitava priča oko Šukerovih igračkih dana pala je u sjenu ovih navoda i navodne povezanosti s kladioničarskom mafijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo