Kimi iz zatvora na utakmicu (FOTO)

Jedan od viđenijih Grobara svratio na utakmicu sa Vojvodinom

8.4.2013.
13:50
VOYO logo

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Miloš Radisavljević Kimi izašao je iz zatvora pošto je odslužio celu kaznu od 16 meseci na koju je bio osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji novinarki B92 Brankici Stanković tokom fudbalske utakmice Partizan - Šahtjor u decembru 2009. godine u Beogradu.

Prema Radisavljeviću nije primenjena amnestija, odnosno zakonsko umanjenje kazne za četvrtinu, pošto je bio u bekstvu, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u petak 5. aprila pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu, a u nedelju je prisustvovao utakmici između Partizana i Vojvodine na stadionu u Humskoj ulici.

Radisavljeviću se još sudi zbog učešća u neredima kada je zapaljena Bajrakli džamija u centru Beograda u noći između 17. i 18. marta 2005. godine nakon pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radisavljeivć je osuđen jer je za vreme utakmice Partizan - Šjahtor koja je direktno prenošena, gumenu lutku koja je simbolizovala Stankovićevu "nabijao na metalnu šipku".

Nakon toga, gumenu lutku je bacio drugim navijačima, koji su pevali pesmu "Otrovna si kao zmija proći ćeš kao Ćuruvija", upućenu Stankovićevoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stankovićeva je tih dana, u autorskim emisijama, iznela i analizirala protivzakonito ponašanje navijača raznih klubova, kao i postupanje državnih organa protiv njih.

Posle incidenta na stadionu, Radisavljević je nekoliko meseci bio u bekstvu, posle čega je uhapšen, a nakon izricanja prvostepene presude pušten je da se brani sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle ukidanja presude u julu 2011. godine, ponovo mu se gubi trag do hapšenja u Makedoniji 21. februara 2012. Iste večeri je deportovan i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Zbog pretnji koje su usledile nakon emitovanja serijala "Nemoć države o huliganima", Stankovićeva je, na osnovu bezbednosne procene nadležnih institucija, dobila 24-časovno obezbeđenje Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, zbog pretnji novinarki insajdera pokrenuti su brojni sudski postupci.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo