KATALONIJU ČEKA SUĐENJE GODINE: / Zbog Neymara i četiri europska giganta pod istragom

Image
Foto: AFP

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu očekuje suđenje zbog pokušaja utaje poreza prilikom kontroverznog transfera Neymara iz Santosa u Barcelonu 2013.

17.6.2015.
22:26
AFP
VOYO logo

U situaciji kada se Bartomeov i Rosellov odvjetnički tim sprema za možda i najveće suđenje svoje karijere, ministar pravosuđa je od četiri europska giganta zatražio ponude koje su slali Neymaru 2013. na uvid. Real Madrid, Chelsea, Bayern i Manchester City morati će predati svu dokumentaciju vezanu uz njihove ponude za Neymara.

Tužitelj je i službeno zatražio da Neymar bude svjedok na sudu, i Brazilac će u jednom trenutku sudbinu svoga "šefa" imati u svojim rukama. Španjolske vlasti jako zanima dokument u kojem stoji kako je transfer koštao 86,2 milijuna eura, a ne 57 milijuna koliko je prvotno prijavljeno. Tako ispada da se htjelo sakriti skoro 13 milijuna eura poreza, čime bi iznos cijelog transfera bio gotovo sto milijuna eura. Tužiteljstvo, također, navodi kako je sve bilo pomno organizirano s jednim ciljem, sakrivanjem stvarne cijene transfera u svrhu prevare države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti im četiri godine zatvora i milijunska kazna

Čitava Katalonija je s pravom u iščekivanju ovog suđenja, prvenstveno zbog šoka od prije nekoliko mjeseci, kada je u španjolskim medijima procurila informacija kako će čak u nekim ludim sudskim raspletima Barcelona biti izbačena iz La Lige.

Ako ih osude, Bartomeu i Rosell bi mogli dobiti od šest mjeseci do četiri godine zatvora i platiti milijunsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo