HRVATSKI ČETVRTFINALE / Karlović na Čilića za polufinale

Image

Naši tenisači igraju u petak glavni meč dana u 17 sati, a zanimljivo je da će ovo biti njihov prvi međusobni dvoboj.

4.2.2010.
17:48
VOYO logo

Ivo Karlović izborio je četvrtfinale ATP turnira u Zagrebu pobjedom nad Francuzem Alexandreom Sidorenkom 7:6 (4), 7:6 (8), a za plasman u polufinale će u petak igrati s Marinom Čilićem.

Karloviću su za prolaz među osam najboljih trebala 110 minuta, dva "tie-breaka" i 21 as-servis protiv 21-godišnjeg Francuza ruskog podrijetla, koji je rangiran kao 187. na ATP listi. Karlović nije napravio nijedan break, iako je imao čak devet prilika, a Francuz nijednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović i Čilić igraju u petak glavni meč dana u 17 sati, a zanimljivo je da će ovo biti njihov prvi međusobni dvoboj.

Marin Čilić je ranije s lakoćom izborio četvrtfinale Zagreb Indoorsa. Svega sat vremena bilo je potrebno najboljem hrvatskom tenisaču da sa 6:2, 6.1 svlada 75. tenisača svijeta Austrijanca Daniela Koellerera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međugorac je sigurnom igrom uspješno prošao Koellerera kojeg je na Australian Openu svladao i Antonio Veić. Nakon početnih 2:2 Čilić je dobio devet gemova zaredom i sigurno se plasirao u četvrtfinale turnira na kojem je prošle godine slavio.

Iste sreće nije bio Ivan Ljubičić od kojeg je bio bolji Slovak Lukas Lacko nakon dva i pol sata igre s 7:6 (3), 5:7, 7:6 (5). U dvoboju s 22-godišnjim Lackom 30-godišnji Ljubičić imao je 18 as-servisa, ali i šest dvostrukih pogrešaka, a izgubio je iako je Slovak iskoristio samo jednu od ukupno devet lopti za obrat na njegov početni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da u tenisu postoji neodlučen rezultat ovaj meč bi završio na taj način, rekao je Ivan Ljubičić nakon poraza u dvoboju 2. kola ATP turnira u Zagrebu od Slovaka Lukasa Lacka. Činjenica je da je Lacko kvalitetan igrač, jako je napredovao u nekoliko posljednjih sezona", rekao je Ljubičić.

Michael Berrer nastavlja s pobjedama, a najnovija "žrtva" ne njegovu popisu bio je Petar Jelenić. Nakon prošlotjednog osvajanja "challengera" u Heilbronnu te izbacivanja petog nositelja Janka Tipsarevića na startu PBZ Zagreb Indoorsa u četvrtak je pobijedio Petra Jelenića s 6:4, 6:3 i time izborio četvrtfinalni dvoboj protiv Viktora Troickog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo