NIJE GLAVNI KRIVAC / Karadžić stao u obranu poraženog Mihajlovića

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik Srpskog nogometnog saveza (FSS) Tomislav Karadžić brani izbornika srpske reprezentacije nakon poraza u Maksimiru (0:2).

23.3.2013.
14:18
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Hrvatska u Zagrebu sa 2-0 pobjedila Srbiju, većina srbijanskih medija i pojedini nogometni dužnosnici u subotu otvoreno traže odlazak izbornika srpske nogometne reprezentacije Siniše Mihajlovića smatrajući ga glavnim krivcem za lošu igru i poraz u Maksimiru iako je Mihajlović odmah nakon utakmice rekao da ne pomišlja na ostavku, a podržao ga je i predsjednik Srpskog nogometnog saveza (FSS) Tomislav Karadžić.

"Bodovna prednost je velika i teško će biti doći do drugog mjesta. Nastavljam svoj rad i ne pomišljam na ostavku. Mogu otići jedino ako tako odluči FSS", izjavio je Mihajlović nakon utakmice u Zagrebu, a već su se tad u elektroničkim medijima u Beogradu pojavili naslovi "Mihajloviću odlazi", "Tko je sve kriv za poraz u Zagrebu", "Sramotno loša Srbija poklonila pobjedu Hrvatskoj"...

"Poraženi smo u utakmici koja nam je bila posljednja šansa za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ostaje žal što u drugom poluvremenu nismo iskoristili šanse, ali idemo dalje s projektom pomlađivanja reprezentacije. Mihajlović će ostati izbornik, nećemo mijenjati iako smo pobjedom Belgije u Skoplju izgubili gotovo sve izglede za put u Brazil", rekao je Karadžić za "Sportski žurnal".

Subotnji "Blic" i "Večernje novosti" izravno u naslovima traže Mihajlovićev odlazak, a takve poruke, osim reportera s utakmice iz Zagreba i sportskih komentatora, Mihajloviću i vodsvu nacionalnog nogometnog saveza upućuju i sportski dužnosnici.

Nekadašnji predsjednik FSS-a Zvezdan Terzić naglašava kako u reprezentaciji trebaju igrati samo najbolji i da se Srbija oprostila od Brazila iako su kvalifikacije tek na polovici.

"U Zagrebu smo poniženi, ne na terenu, već zbog raznih alibija. Ona momčad koja je sinoć igrala u Maksimiru nije perspektiva srpskog nogometa. Nemojte više da nas zavaravaju. U reprezentaciji Srbije moraju igrati samo najbolji igrači i točka. To je u nogometu zakon. Alibi priče o pomlađivanju razbio je Hrvat Mateo Kovačić. Bio je uvjerljivo najmlađi na terenu, ali je odigrao odlično", ocijenio je Terzić Mihajlovićevu odluku da u Maksimiru izvede, po mnogim ocjenama, "u najmanju ruku čudan sastav Srbije".

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović kaže kako nije bio iznenađen kao što nije nitko tko razumije šta se događa.

"Ali, ružno je da se to radi s reprezentacijom. I nije za to kriv izbornik, već oni koji mu to dozvoljavaju", ocjenjuje Stojanović, a za nacionalnu vrstu kaže da nema strategiju.

"U nogometu prvo trebaš znati napadaš li ili se braniš. Naši igrači nisu znali što hoće, kao da su izišli na teren tek da vide što će se dogoditi. Hrvati s druge strane nisu odigrali ništa posebno, ali su iskoristili tu neodlučnost Srbije", kaže Stojanović za "Večernje novosti".

"Politika" konstatira kako je "svaki poraz bolan, ali ovaj od ljutog sportskog rivala najviše boli u dosadašnjim kvalifikacijama".

"Mihajlović se nakon poraza u Zagrebu treba dobro zapitati je li uopće korektno da obmanjuje našu nogometnu javnost i bilo bi mnogo poštenije da već danas stavi ostavku na stol predsednika FSS-a Tomislava Karadžića, koji također ima odgovornost za neuspjeh", ocjenjuje "Politika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo