ISPUNJENI UVJETI / Kakvo 'iznenađenje': Hajduk i ostali dobili licence

Image
Foto: RTL

U prvostupanjskom postupku licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja za sezonu 2012/2013. dobila su samo tri kluba, Dinamo, Lokomotiva i Zagreb.

15.5.2012.
16:35
RTL
VOYO logo

ZAGREB - Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza okončala je postupak licenciranja za predstojeću nogometnu sezonu (2012/2013.), a licence za Prvu ligu dobilo je 14 klubova od kojih će 12 sljedeće sezone igrati Prvu HNL, objavljeno na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a.

Dinamu, Lokomotivi i Zagrebu, koji su licence dobili u prvostupanjskom postupku, pridružili su se Hajduk, Cibalia, Inter, Istra 1961, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Split, Zadar, Hrvatski Dragovoljac i Lučko. No, Hrvatski Dragovoljac koji se natječe u Drugoj ligi plasmanom nije je izborio ulazak u Prvu ligu, a Lučko je ove sezone ispalo iz Prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, licence za Uefa natjecanja dobili su svi naši klubovi koji će sljedeće sezone sudjelovati u europskim kupovima - Dinamo, koji će u kvalifikacije za Ligu prvaka, te Hajduk, Slaven Belupo i Osijek, koji idu u kvalifikacije Europske lige.

Osim njih, licence za Uefa natjecanja dobili su još Cibalia, Inter, Istra 1961, Rijeka, Split, Lokomotiva i Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u prvostupanjskom postupku licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja za sezonu 2012/2013. dobila su samo tri kluba, Dinamo, Lokomotiva i Zagreb.

Neispunjavanje financijskih kriterija bio je glavni razlog za neizdavanje licenci u prvom stupnju. Za dobivanje licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja klubovi, osim financijskih kriterija, moraju ispuniti sportske, infrastrukturne, pravne, te kriterije koji se odnose na administraciju i stručno osoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Varaždina koji je zbog neodigravanja dvije utakmice izbačen iz Prve lige u najniži rang natjecanja (županijsku ligu), Komisija za licenciranje odbila mu je izdati licencu za Drugu ligu, pa će morati igrati u županijskoj ligi.

Nova sezona Prve HNL počinje 21. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo