POTPUNO OČEKIVANA FARSA: / Šuker i društvo dali punu podršku Platiniju!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
9.10.2015.
16:46
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

"Izvanredna sjednica Izvršnog odbora UEFA-e bit će sazvana u Nyonu u četvrtak, 15. listopada, a istog će se dana u sjedištu UEFA-e sastati sve 54 zemlje članice. Izvršni odbor UEFA-e ne vidi potrebu u ovom trenutku aktivirati Članak 29 (5) statuta, prema kojemu bi najviše pozicionirani potpredsjednik UEFA-e mogao preuzeti ovlasti i dužnosti predsjednika u njegovom odsustvu.

Naime, Izvršni odbor (kojeg je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker) svjestan je da će predsjednik UEFA-e odmah poduzeti sve potrebne korake kako bi se žalio na odluku Etičke komisije FIFA-e i uklonio sumnje oko svog imena. Nadalje, Izvršni odbor UEFA-e izjasnio se kako je u ovom slučaju nužna vrlo brza konačna odluka pred nadležnim tijelima, u interesu pravde i nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, Izvršni odbor UEFA-e izražava puno povjerenje u predsjednika UEFA-e Michela Platinija i pruža mu punu podršku", stoji u priopćenju IO-a.

Etička komisija FIFA-e u četvrtak je privremeno na 90 dana suspendirala predsjednika na odlasku Seppa Blattera, te dopredsjednika i glavnog kandidata za njegova nasljednika Michela Platinija, koji je ujedno i predsjednik UEFA-e. Razlog suspenzije sumnjiva je FIFA-ina isplata dva milijuna švicarskih franaka Michelu Platiniju iz 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo