Luda utakmica! Spektakularan povratak i poraz Hrvatica

Hrvatske odbojkašice poražene su od Dominikanske Republike sa 2-3 u utakmici 3.

25.9.2014.
19:49
VOYO logo

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu i vodila najvećim dijelom prvog seta. No, baš kao što im se to dogodilo i protiv Italije, izabranice Angela Vercesija loše su odigrale završnicu. Dominikanska Republika prvi je put povela sa 19-18 i to vodstvo nije ispustila do kraja seta. Previše pogrešaka u prijemu servisa i teško zaustavljiva Gina Mambru bili su zaslužni što je Dominikanska Republika lakoćom osvojila drugi set.

Sve je ukazivalo na uvjerljivu pobjedu Dominikanki, kad su se u trećem setu raspucale Mia Jerkov, Sanja Popović i Maja Poljak. Naravno, preduvjet je bio da hrvatske odbojkašice poprave prijem servisa i time olakšaju posao tehničarki Ani Grbac. U uzbudljivoj završnici seta Hrvatice su zadržale prednost i ostale u utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu proradio je hrvatski blok, ali kad je u završnici izbornik Vercesi zaradio crveni karton, a zahvaljujući tome Dominikanska Republika povela sa 22-19, činilo se da povratka za hrvatske odbojkašice više nema. Imale su Dominikanke i dvije meč-lopte (24-22), ali do 25. poena nisu stigle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, hrvatske su odbojkašice ostale bez njega, iako su nadoknadile veliki početni zaostatak (1-6), spasile još tri meč-lopte te stigle na poen do pobjede kad su povele sa 17-16. No, Dominikanke su nizom od tri poena ipak uspjele doći do pobjede, baš kao što su to učinile protiv Njemačke u prvom kolu.

Maja Poljak sa 18 poena i Mia Jerkov sa 16 bile su najučinkovitije u hrvatskoj reprezentaciji, dok je kod pobjednica sa 25 poena uvjerljivo najbolja bila Gina Mambru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je slobodan dan, a u subotu će pred Hrvaticama biti imperativ pobjede. U dvoboju u 10,30 sati suparnice bit će Tunižanke, koje dosad nisu uspjele osvojiti niti set. Ta bi pobjeda, u tri ili četiri seta, Hrvatskoj osigurala plasman u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo