KAKO JE KUPLJENO DOMAĆINSTVO SP-A: / Sumnjive 133 financijske transakcije!

Image
Foto: AFP

Švicarske vlasti istražuju 133 sumnjive financijske transakcije povezane s odlukom FIFA-e da odobri Rusiji i Kataru domaćinstva svjetskih nogometnih prvenstava 2018. i 2022.

14.12.2015.
13:52
AFP
VOYO logo

To je više od 103 transakcija koliko ih je OAG prijavio u kolovozu u sklopu istrage o korupciji u FIFA-i. Rusija i Katar, mala pustinjska država bez nogometne tradicije gdje se dnevne temperature ljeti penju i iznad 40 stupnjeva Celzijusa, odbacile su tvrdnje o kupovini domaćinstva. Glasnogovornica OAG-a je izjavila da su izvješća o sumnjivim aktivnostima došla od jedinice Švicarske obavještajne službe koja istražuje slučajeve pranja novca. "Ta izvješća su povezana s kriminalnim aktivnostima oko odobravanja domaćinstva svjetskih nogometnih prvenstava 2018. i 2022.", dodala je glasnogovornica OAG-a.

Američki savezni istražitelji vode paralelnu istragu o FIFA-inom financijskom ponašanju i optužili su 27 nogometnih dužnosnika za primanje mita u sklopu odobravanja marketinških i televizijskih prava. Dvanaest osoba j dvije marketinške tvrtke su osuđene u SAD-u. Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, njegov zamjenik Jerome Valcke i predsjednik UEFA-e Michel Platini su pod suspenzijom FIFA-inog internog etičkog odbora zbog sumnji za korupciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo