Jug zadao težak udarac Zagrepčanima

U hrvatskom derbiju petog kola Lige vaterpolskih prvaka, koji je odlučivao o pobjedniku skupine B, Jug je na Savi pobijedio Mladost sa 7:6.

8.2.2012.
22:32
VOYO logo

ZAGREB - Plivalište Mladosti. Gledatelja 600. Suci: Pinato (Ita) i Lehn (Njem).

MLADOST: Pavić (6 obrana), Radu 1, I. Milaković, Letica 3 (1), Pavičić, Živković, Udovičić 1, K. Milaković, L. Bukić, Perić, Hinić 1, Mallarach, Vukičević. Trener: Vjeko Kobešćak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUG CROATIA OSIGURANJE: Vićan (11 obrana), Vranješ, Sutić, Janović, Joković 3, Pavlović, Marković 1, Bušlje 1, Karač 1, Dobud, Macan, Obradović 1, Goreta. Trener: Veselin Đuho

Treća pogreška: Karač (22). Igrač više: Mladost 10-3, Jug 11-3. Peterci: Mladost 1-1, Jug -. Četvrtine: 1:3, 3:1, 0:1, 2:2. Dubrovčani su već na otvaranju utakmice iskoristili neke pogreške u obrani Zagrepčana i poveli s 3:1. U nastavku su mladostaši stizali vodstvo gostiju, ali ga niti u jednom trenutku nisu prestigli. Odlučujući pogodak za pobjedu jugaša postigao je Obradović iz napada s igračem više minutu prije kraja utakmice. Žapci su potom također imali čovjeka više za poravnanje, ali je Vićan dvostrukom obranom spasio pobjedu Đuhine momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozren Bonačić ocijenio je da se igralo usporeno, no možda je bliže istini da se igralo isprekidano, nedovršeno. Lijepih tečnih akcija bilo je vrlo malo. No, dinamike nije nedostajalo, pa se ne može reći da gledatelji nisu uživali. Bilo je i malo pogodaka, za što su zaslužni odlični vratari (posebno Vićan), kriteriji suđenja (stubokom različiti od onih na EP-u u Eindhovenu), ali i neuigranost napadačkih linija.

"Obrane su bile dobre, a napad se još mora uigrati. Vidljive su posljedice prekida klupske sezone zbog EP-a u Eindhovenu. Vićan nas je držao i najzaslužniji je za našu pobjedu", kazao je novi Jugov trener Veselin Đuho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov mlađi kolega s klupe Mladosti Vjeko Kobešćak nije mogao biti zadovoljan:

"Obrana nam je bila bolji dio, u napadu je nedostajalo uigranosti i sigurnosti. Svejedno, mogli smo proći i bolje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug će tako u četvrtfinalu biti privilegiran, ide na drugog iz neke druge skupine, dok će Mladost morati na nekog od pobjednika. No, dotad će i jedni i drugi odigrati još puno utakmica.

Naš treći predstavnik u Ligi prvaka riječko Primorje kod kuće je u skupini A pobijedilo grčki Vouliagmeni s 13:7 i također potvrdilo prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo