ne propustite! / Joshua vs. Molina: uživo iz Manchesterske Arene velika borba izjednačenih suparnika

Image

Uživo iz Manchesterske Arene u subotu, 10. prosinca u večernjem terminu RTL donosi još jednu veliku borbu izjednačenih suparnika, koji će se boriti za superteški naslov prema IBF-u.

10.12.2016.
10:12
VOYO logo

I ovoga puta prijenos velikog meča pratimo na RTL-u uz stručno vodstvo Filipa Brkića i RTL-ovog stručnjaka i boksačku legendu Željka Mavrovića.

Branitelj naslova, Britanac Anthony Joshua (27 godina) ogledat će se u ringu sa snažnim meksičkim borcem Éricom Molinom (34 godine). Iako Joshua nije uspio dogovoriti borbu s Vladimirom Kličkom, tvrdi da je Molina odmah nakon Klička njemu najveći izazov, protivnik s kojim će voditi vrlo tešku borbu, boksač koji zna izdržati udarce, što je pokazao prošle godine u jurišu na WBC naslov protiv Deontaya Wildera, koji je poznat kao strahovit borac s kojim se malo boksača ohrabri ogledati u ringu. Moilna se junački borio, digavši se s parketa čak tri puta, no ipak je na kraju pokleknuo. Dakle, istina je da Molina djeluje nešto sporije i izgledom mišićne mase ne tako atraktivno kao Josuha (199 cm, 108 kg, reach udarca 208 cm), ali Molina (193 cm, 99 kg) je boksač koji se nikada ne predaje te svakim mečem dobiva sve više na iskustvu, ali i čvrstini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki britanski boksač Anthony Joshua, koji je predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. (osvojio zlatnu medalju u superteškoj) te na Svjetskom prvenstvu u Bakuu 2011., svoj IBF superteški pojas zaradio je u svibnju ove godine kada je tehničkim nokautom svladao Amerikanca Dominica Breazealea. Joshua do danas drži savršen omjer pobjeda i poraza (17-0), a sve je pobjede dobio nokautom ili tehničkim nokautom.

S druge stane, njegov 7 godina stariji izazivač, borac Éric Molina, u svojih 28 borbi ostvario je 25 pobjeda (19 nokautom) te, kao što smo rekli, nije uspio u svojoj namjeri da se 2015. okiti WBC pojasom protiv sjajnog Amerikanaca Deontaya Wildera, no ipak, pobjeda u travnju ove godine, kada je nokautirao Poljaka Tomasza Adameka u borbi za IBF Interkontinentalni superteški pojas, pokazuje da nas 10. prosinca čeka jedna prava borba u kojoj će oba boksača morati dati najbolje od sebe ukoliko žele dočekati kraj meča uzdignute glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo