ŽALBA SPORTSKOM SUDU DFB-a / Jol: Nema dokaza da je Mladen Petrić nasrnuo na igrača

Image

Odluka o žalbi koju je podnio HSV zbog suspenzije našeg napadača bit će obznanjena u četvrtak.

11.2.2009.
16:26
VOYO logo

Još se nije stišala bura u HSV-u zbog kazne zabrane igranja dvije prvenstvene utakmice našem Mladenu Petriću. Martin Jol, nizozemski trener  HSV-a, objasnio je razlog zbog kojeg je njegov klub uputio žalbu Sportskom sudu Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu na suspenziju.

"Kada je Ivica Olić dobio dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u prijateljskoj utakmici protiv Hoffenheima, nismo se žalili, jer je tada u pitanju bio evidentan fizički sukob između Olića i Carlosa Eduarda. Međutim, ovoga puta nema baš nikakvog dokaza da je Petrić nasrnuo na protivničkog igrača ili ga napao, pa smatramo da je suspenzija od dvije utakmice preteška kazna. Nadamo se da će pravda biti zadovoljena", objasnio je Jol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disciplinska komisija Njemačkoga nogometnog saveza (DFB) kaznila je Mladena Petrića s dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona, prvog u životu, kojeg je zaradio u posljednjem, 19. kolu Bundeslige, na gostovanju kod Karlsruhea, koji je u toj utakmici slavio s 3-2, iako je HSV vodio 2-0.

Petrić je bio isključen u 76. minuti tog susreta, nakon što se naglim pokretom otresao Karlsruheova nogometaša Marca Englelhardta, koji ga je u tom trenutku držao u hrvačkom hvatu. Lakat hrvatskog napadača pritom je stajao previsoko pa je sudac utakmice Thorsten Kinhöfer procijenio da je Petrić pokušao udariti suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski sud u Frankfurtu odluku o žalbi HSV-a na Petrićevu kaznu donijet će nakon saslušanja u četvrtak u 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo