shiffrin oduševljena stazom / Jelušić: Ledena i skliska staza iznenadila je skijašice

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Braniteljica naslova 19-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin pokorila je konkurentice u prvoj vožnji, a bivša hrvatska reprezentativka Ana Jelušić velike je zaostatke pripisala ledenoj stazi i nepripremljenosti ostalih skijašica na sljemenske uvjete.

4.1.2015.
12:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnja osvajačica drugog mjesta na Snježnoj kraljici, hrvatska bivša reprezentativka Ana Jelušić prva se s kamerom na kacigi spustila niz Crveni spust i osjetila koliko je ledena i tvrda ovogodišnja sljemenska staza. "Za mene je staza bila odlična, jako je ledena i kompaktna", rekla je Jelušić.

Braniteljica naslova 19-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin pokorila je konkurentice u prvoj vožnji, ostavivši gotovo sve za sekundu i više iza sebe. Velike zaostatke Jelušić je pripisala i nepripremljenosti ostalih skijašica na sljemenske uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sljeme, 1. vožnja

"Mislim da je sve iznenadilo koliko je ledeno i sklisko. Čak i u moje doba nisu često pripremali staze da bude ovako. Na ovakvim smo stazama imali priliku skijati isključivo kad smo bili u kombinaciji sa skijašima. Mislim da je tu nastao mali problem. Nije toliko do staze, koliko je do prilagodbe na uvjete. Svi su mislili toplo je, nema toliko snijega, bit će mekano, pa su se jutros iznenadili. Neke su cure imale problema isključivo zato što su im skije bježale pod nogama", zaključila je Jelušić.

Image

Vodeća Mikaela Shiffrin je bila iznimno zadovoljna uvjetima na stazi. "Staza se odlično držala. Svi će imati dobre uvjete, a to je vrlo važno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak ističe kako se u drugoj vožnji sve može promijeniti: "Iako se čini da je prednost velika, to u stvari nije puno na tako teškoj stazi. Volim skijati u Zagrebu, staza je odlično pripremljena, a publika je sjajna, ova utrka je klasik. Nadam se pobjedi, ali svi idu na pobjedu, pa je glavno da pružim sve što mogu. U drugoj vožnji imat ću istu taktiku, a budući da je postavlja moj trener nadam se da će mi odgovarati", rekla je.

Polako joj ulazi u naviku ostavljati sve konkurentice iza sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na to se nikad ne možeš naviknuti, ali osjećaj je odličan kad ostanem posljednja na brijegu, sama protiv svih. Postoji pritisak, ali nema boljeg osjećaja kad sve to izdržiš, odskijaš dobro i uđeš u cilj kao pobjednica."

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo