Gobac za RTL / 'Jedva čekamo Balićeve ideje, a Goluži ništa ne podmećemo!'

'Jedva čekamo Balićeve ideje, a Goluži ništa ne podmećemo!' Tako je za RTL Danas Zoran Gobac komentirao povratak Ivana Balića u hrvatski rukomet. Nekad najbolji igač svijeta trebao bi, po završetku karijere, postati koordinator.

1.1.2015.
18:37
VOYO logo

Povratak najboljeg u reprezentaciju. Ali ne na terene, već pored njega. Jer kako je RTL prvi javio, Ivano Balić od ljeta postaje koordinator za muški rukomet. U Savezu su presretni.

"On je vrlo ozbiljan i predan kad se prihvati posla. Ima ideja, mi smo o njegovim idejama razgovarali i sigurno će biti od velike pomoći hrvatskom rukometu. To ne znači, kao što neki već tumače da se Goluži kopa", kaoza je Zoran Gobac, izvršni dopredsjednik HRS-a.

Balić je počeo oduševljavati prije 12 godina u Portugalu, a od onda sakupio osam medalja, od toga dvije zlatne. 2003. i 2006. proglašen je za najboljeg rukometaša svijeta, a osim Metkovića i Zagreba, igrao je za velikane poput Portlanda i Atletico Madrida. Karijeru će završiti u njemačkom Wetzlaru pa doći na pravu poziciju, smatraju stručnjaci.

"Ovo je stvar koja može donijeti samo puno puno pozitivnih stvari. On će se sigurno naći u tome, čovjek koji zna rukomet, koji ima sva vrata svijeta otvorena. Nastavlja živjeti u onome što je cijeli život radio, u rukometu", rekao je Zlatko Saračević, stručni sukomentator RTL-a.

Bit će to nova suradnja Balića i Goluže, ona posljednja završila je napeto. Bilo je tu i isključenih mobitela, nejavljanja i nakon svega nepozivanje Balića u reprezentaciju. Iako su oni objašnjavali da problema nema.

"Nije bilo. To je onako, živa komunikacija u ovoj atmosferi, ne čuje se, moramo se derati jedan na drugoga", rekao je Balić 28. prosinca 2012.

Balić će također koordinirati izbornike mlađih reprezentacija. A kada to požele, posao u savezu čeka i Vorija i Metličića.

"Nas očekuje 2018. veliko natjecanje, europsko prvenstvo u Hrvatskoj. To je jedina titula koji oni nisu osvojili kao igrači, ali je titula jednako bitna ako je osvojiš i kao funkcioner", dodao je Gobac.

Od prvog srpnja tako počinje nova avantura najboljeg. Prvo svjetska smotra u Kataru, a onda će Balić pokazati kakav je u rukometu van terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo