JAVILI SE JUNACI ZAGREBA: / Evo kako je srušen njemački velikan!

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl
17.9.2015.
22:11
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Nakon dvoboja trener PPD Zagreba Veselin Vujović nije krio zadovoljstvo izvedbom svoje momčadi:

Image
LUDNICA U ARENI: /

Razbijen njemački prvak!

Image
LUDNICA U ARENI: /

Razbijen njemački prvak!

"U pripremi utakmice sam rekao da moramo igrati na granici isključenja. Obično momčad koja ima više isključenja na kraju pobijedi, jer je to znak veće želje. Vratar Ivić zajedno s našom obranom bio je ključ našeg uspjeha. Domagoj Duvnjak je najbolji igrač na svijetu, ali ne može sam. Nitko ne može u takvom tempu izdržati svih 60 minuta igrati i u obrani i napadu, pogotovo u takvoj kontakt igri koju smo nametnuli. U napadu je dosta škripalo, ali velikom požrtvovnošću i nošeni gromoglasnom publikom napravili smo sjajan rezultat. Nismo očekivali ovoliku razliku, ja bih bio zadovoljan i s jednim golom viška. Poraziti veliki Kiel sa sedam razlike je veliki izazov za sve koji će dolaziti u Arenu. Očekujem da će na sljedećim utakmicama biti i više gledatelja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što nije uspjela zaustaviti Zagrebova obrana, zaustavio je sjajni Filip Ivić:

Svi odigrali odlično

"Svakog maksimalno respektiramo, ali zna se tko je favorit u Areni. Čestitam dečkima koji su najviše zaslužni za pobjedu, lavovski su se borili u obrani. Obrana je najzaslužnija za ovu razliku. Čestitam i navijačima koji su nas gromoglasno bodrili od prve do posljednje minute. Nema mjesta za euforiju, za slavlje. Idemo utakmicu po utakmicu. Već u subotu nas čeka SEHA liga, a onda i teško gostovanje u Celju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Horvat je utakmicu počeo promašenim sedmercem, ali je do kraja realizirao preostale kaznene udarce i sa šest pogodaka podijelio naslov najboljeg strijelca Zagreba s Lukom Stepančićem. Kapetan je i u obrani ginuo, podmetao i glavu tamo gdje drugi ne bi nogu:

"Svi smo odlično odigrali obranu. Vjerujem da i ostali velikani mogu pasti u Areni. Mora se dosta toga poklopiti. Mi moramo vjerovati u to i odigrati ovakvu obranu, ali mora biti još bolje u napadu. S takvom igrom možemo svakoga pobijediti. U Celju će nam biti teža utakmica nego s Kielom. Ne pašu nam i moramo se dobro spremiti za njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Kielu smetali suci...

Gostujući trener Alfred Gislason bio je prilično razočaran izvedbom svoje momčadi:

"Igrali smo dosta dobro do 40. minute. Imali smo dva pogotka prednosti, ali to nije dovoljno za pobijediti odlični Zagreb. Možda su i suci napravili pokoju pogrešku, ali mi smo ih napravili mnogo više. Znali smo da će nam biti jako taško, a nismo bili dovoljno dobri za pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Duvnjak je pokušavao povezati konce igre Kiela kad su Nijemci naletjeli na Zagrebov obrambeni zid, ali ni njemu nije sve polazilo za rukom kako je zamišljao:

"Čestitke Zagrebu na izvanrednoj igri i zasluženoj pobjedi. Hvala i treneru Vujoviću na lijepim riječima. Nažalost, izgubili smo kao i prošle godine, ali ako je to znak da ćemo opet završiti na Final Fouru, onda je to dobro. Nismo bili pravi, a Zagrebovi dečki su ginuli svih 60 minuta i zasluženo pobijedili. Zagrebu želim sreću u daljem natjecanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo