DOVEDEN DO ZIDA / Jakov Fak prekida karijeru?

Proslavljeni biatlonac ne može nastupati za Sloveniju jer od Hrvatskog biatlonskog saveza još nije dobio sve papire. U zamijenu za ispisnicu, traže odštetu tešku 100.000 eura.

8.11.2010.
13:11
VOYO logo

ZAGREB - Razočaran što usprkos obećanjima Hrvatskog biatlonskog saveza (HBS) još uvijek nije dobio dozvolu za prelazak u slovensku reprezentaciju premda do početka Svjetskog kupa ima svega 22 dana, hrvatski biatlonac Jakov Fak poručio je kako razmišlja i o prekidu karijere.

"U glavi mi se vrte brojni scenariji, a jedan od njih je prekid karijere. To je u svakom slučaju najradikalniji potez, no doveden sam do zida," kazao je brončani olimpijac iz Vancouvera koji je u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (HND) održao novinarsku konferenciju. Fakovo obraćanje javnosti izazvalo je veliki interes medija pa se u HND-u okupilo 40-tak novinara, fotoreportera i televiziskih ekipa, među kojima i desetak kolega iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je idući Kongres Međunarodne biatlonske federacije sredinom studenoga, Fak ima još četiri dana kako bi se registrirao za Slovence ili gubi pravo nastupa na početku Svjetskom kupu. Međutim, u HBS-u ustraju na traženju odštete od Slovenaca zbog financijske štete koju je savez pretrpio Fakovim odlaskom. Dio medija nagađa kako se radi o iznosu od 100.000 eura.

"Izvršni odbor HBS-a još je u rujnu objavio kako će izdati suglasnost i kako neće sprječavati nastavak moje karijere. No, prošli tjedan su poslali novi dopis u kojem su objavili kako neće izdati suglasnost. Teško mi se s time pomiriti, jer sam se nadao kako će ispuniti obećanje," kazao je 23-godišnji mladić iz Mrkoplja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi su pokušali prepisati zasluge za rezultate sebi, neki opravdano, ali mnogi i neopravdano. Međutim, bez pravog trenera, bez ekipe koja te gura i bez vrhunskih uvjeta treniranja nemoguće je ostvariti veliki rezultat. Zbog toga za moje rezultate velike zasluge ima i slovenska reprezentacija," naglasio je hrvatski biatlonac kazavši kako potpuno razumije slovensku stranu koja više nije željela ulagati u biatlonca koji potom pod tuđom zastavom osvaja medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo