ždrijeb Sp-a / Izvučene skupine Svjetskog vaterpolskog prvenstva: Barakude dobile protivnike po mjeri

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska je favorit svoje skupine za osvajanje prvog mjesta i izravnog plasmana u četvrtfinale

7.4.2019.
12:49
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

99 dana prije nego će se u Aziji okupiti krema svjetskog vaterpola zagrebački hotel Westin, točnije njegova Kristalna dvorana, točno u nedjeljno podne ugostio je gotovo jednosatnu ceremoniju ždrijeba skupina Svjetskog vaterpolskog prvenstva koje će, kao i ostale vodene sportove, od 15. do 28. srpnja ugostiti južnokorejski Gwangju. I, moramo reći, pohvaliti se, štoviše, vizualno i sadržajem prilično glamuroznu, kakve dosad baš u FINA-inu okrilju nismo viđali, ali tako to bude kada organizaciju date u ruke Hrvatima.

Budući da je od petka do nedjelje Zagreb centar europskog vaterpola kao domaćin završnice Europa kupa ispalo je vrlo prigodno u hrvatskoj prijestolnici na neki način započeti odbrojavanje do 18. svjetske smotre koja će nama Hrvatima biti posebno draga, ali i obavezna, iz jednog razloga. Ondje ćemo braniti svjetsko zlato iz Budimpešte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bukić, Sukno, Rudić, Dalić

I bez obzira na tu činjenicu čudnim, zapravo, nemamo razloga ne biti do kraja otvoreni, glupim (za FINA-u skoro pa tipično) rangiranjem Hrvatska je smještena tek u drugi jakosni šešir zajedno sa Španjolskom, Brazilom i Crnom Gorom. FINA je kao kriterij istih postavila plasman na prošlorujanskom FINA kupu u Berlinu gdje je Hrvatska bila petoplasirana, ali onda nam nije jasno što nejaki Brazil, koji ondje nije ni sudjelovao, radi s nama u drugom, a SAD, koji je završio šesti, tek je u trećem. Možemo i još ako treba, Novi Zeland, potpuni amateri, smješteni su u treći, a opasni Japan, inače sedmi u Berlinu, tavori u posljednjem... 

Kada bismo razbijali glavu za svaku takvu odluku iz FINA-e, vjerojatno bismo prolupali, stoga za vaše i naše dobro nećemo dalje "trubiti" o tome, već ćemo konstatirati ono najbitnije - Barakude će u obranu zlata krenuti preko Australije, SAD-a i Kazahstana u skupini B. Rekli bismo baš po mjeri, ni prejakoj poput one A gdje su Srbija, Crna Gora i Grčka ni prelaganoj poput one D u kojoj je Italija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaliti, ako je tako, možemo posebnim gostima pri izvlačenju kuglica - najboljima od najboljih; Nakon što su skupine ženskog turnira sastavili najbolja naša vaterpolistica Petra Bukić i onaj kojeg ne možemo dočekati vidjeti tamo gdje se ipak najbolje snalazi, Sandro Sukno, bez odijela, samo s jednim, uz kapicu i dva, odjevna predmeta na sebi, s kuglicama su "zaplesali" najtrofejniji trener ovog sporta, Ratko Rudić za nedovoljno upućene, te izbornik svjetskih nogometnih viceprvaka Zlatko Dalić.

Automatski smo odmah obogaćeni informacijom da ćemo SP otvoriti protiv Australije 15. srpnja, dva dana kasnije igrat ćemo protiv SAD-a, a grupnu fazu zatvoriti s Kazahstanom za koji, izgledno, neće biti mjesta u nokaut-fazi u koju idu tri ekipe iz svake skupine. Ona najbolja priuštit će si izravan plasman u četvrtfinale, dok će druga i treća u osminu finala (A2 - B3, B2 - A3, C2 - D3, D2 - C3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo, vaterpolisti, ždrijeb:

Skupina A:  Srbija, Južna Koreja, Crna Gora, Grčka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B: SAD, Hrvatska, Kazahstan, Australija

Skupina C: JAR, Novi Zeland, Španjolska, Mađarska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D: Brazil, Njemačka, Italija, Japan

Svjetsko prvenstvo, vaterpolistice, ždrijeb:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A: JAR, Novi Zeland, Nizozemska, SAD

Skupina B: Kanada, Mađarska, Rusija, Južna Koreja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C: Kuba, Grčka, Kazahstan, Španjolska

Skupina D: Japan, Italija, Kina, Australija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo