pobjeda u osmini finala / Iznenađenje dana na US Openu: Anderson izbacio trećeg nositelja Murraya!

Image
Foto: AP

Andeson je ulaskom u četvrtfinale ostvario najbolji rezultat u karijeri na nekom od četiri Grand Slama. Do sada je sedam puta ispadao u osmini finala

8.9.2015.
8:40
AP
VOYO logo

Južnoafrikanac Kevin Anderson pobrinuo se za iznenađenje dana na US Openu pobijedivši u osmini finala trećeg nositelja Britanca Andyja Murrayja 7-6 (5), 6-3, 6-7 (2), 7-6 (0).

Andeson je ulaskom u četvrtfinale ostvario najbolji rezultat u karijeri na nekom od četiri Grand Slama. Do sada je sedam puta ispadao u osmini finala.

"Protiv Murraya sam odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. Presretan sam igrom koju sam pružio na tako jakom turniru protiv takvog suparnika," kazao je 29-godišnji Južnoafrikanac. Bila je to ujedno i njegova druga pobjeda protiv Murrayja u sedam međusobnih ogleda. Slavio je i prije četiri godine u Montrealu.

Andersona u četvrtfinalu očekuje pobjednik Roland Garossa Švicarac Stan Wawrinka koji je bio bolji od Amerikanca Donalda Younga 6-4, 1-6, 6-3, 6-4. Andertson i Wawrinka su igrali sedam puta međusobno i Južnoafrikanac je bolji za jednu pobjedu. Zanimljivo, Wawrinka je dobio prva tri meča, a Anderson zadnja četiri.

Plasman u četvrtfinale i to čak 46. put na nekom od Grand Slam turnira, izbnorio je i Švicarac Roger Federer pobijedivši Amerikanca Johna Isnera 7-6 (0), 7-6 (6), 7-5. Federera u četvrtfinalu očekuje Francuz Richard Gasquet koji je bio bolji od Čeha Tomaša Berdycha 2-6, 6-3, 6-4, 6-1. Federer i Gasquet su igrali 16 puta međusobno, a Švicarac je pobijedio 14 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo