Suze Zlatka Dalića / Izbornik nije izdržao, rasplakao se od sreće: 'Kad je utakmica završila sve je izašlo iz mene'

Image
Foto: AP Images

Dalić je čestitao suparniku na sjajnoj borbi

8.7.2018.
10:50
AP Images
VOYO logo

Nakon još jedne drame i plasmana hrvatske reprezentacije u polufinale svjetskog prvenstva u Rusiji, Zlatko Dalić nije izdržao. Na klupi se rasplakao od sreće i ponosa u zagrljaju svog skauta i bivšeg reprezentativca Ognjena Vukojevića.

"Bio sam miran cijelu utakmicu, nisam puštao emocije, ali nakon što je utakmica završila sve je izašlo. Učinili smo radost nama, ali i svima u Hrvatskoj. Ne plačem često, ali imam zašto plakati, Hrvatska je u polufinalu," kazao je dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene uvijek prati težak put. Sve čestitke dečkima za borbu, za muku za trud, za sve što su napravili da Hrvatska dođe u polufinale Svjetskog prvenstva. Moramo biti svi ponosni, i mi ovdje i ljudi u Hrvatskoj jer ovo je strašna stvar.

>> VIDEO Ludnica u svlačionici Vatrenih: 'Želimo ići do kraja, dat ćemo zadnju kap znoja'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitao Rusiji

Dalić je čestitao suparniku na sjajnoj borbi. "Bila je to strašna utakmica, možda ne po kvaliteti i ljepoti, ali bio je to okršaj dostojan polufinala. Rusija je bila čvrsta i kompaktna momčad koja nam je stvarala dosta problema s tim dugim loptama. Znali smo na kakav način Rusi igraju, agresivno, borbeno, kompaktno u bloku i nisu nam dali da igramo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo puno bolje igrali i na kraju smo zasluženo pobijedili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad je potrošena

Hrvatski strateg je naglasio kako je momčad potrošena, ali i naglasio kako je ostalo snage i za Engleze koji nas čekaju u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostalo je snage i za Engleze. Ne mislimo stati, ovom pobjedom smo dobili dvije utakmice. Motivirani smo, dajemo sve od sebe i vjerujem u nas."

Dalić je svjestan kako 'Vatrene' u polufinalu očekuje težak ispit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Engleska je lakoćom dobila Švedsku, radi se o mladoj i poletnoj momčadi s izbornikom koji forsira napadački npgopmet. Nema favorita, to je ovo SP pokazalo. Favoriti i veliki frajeri su otišli doma, a ostale su čvrste i kompaktne momčadi."

>> Subašić izbornika tražio samo jednu stvar: 'Već sam na zagrijavanju osjetio da me malo zateže'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako je nije bilo problema oko toga tko će pucati jedanaesterce.

"Imali smo dogovor, a jedina promjena je bio Vida umjesto Pivarića. Dečki su bodrili jedini druge i još jednom su pokazali pravi karakter."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo