optimisti uoči otvaranja / Izbornik Nigerije: 'Jedva čekamo susret s Hrvatskom, bit će to dvoboj mladosti i zvijezda'

Image
Foto: AP Images

Njemački stručnjak je naglasio kako njegova momčad jedva čeka početak sutrašnje utakmice na sjajnom stadionu u Kalinjingradu

15.6.2018.
19:48
AP Images
VOYO logo

Izbornik nigerijske nogometne reprezentacije Gernot Rohr smatra kako će nedjeljni dvoboj protiv Hrvatske u 1. kolu D skupine Svjetskog prvenstva biti sudar 'mladosti i momčadi pune zvijezda'.

"Hrvatska ima momčad prepunu zvijezda, no mi imamo mladost i karakter. Hrvatska reprezentacija je sastavljena od igrača koji su igrali u finalu Lige prvaka, finalu Europske lige, te najjačim europskim ligama. Mi nemamo toliko igrača u vrhunskim klubovima. Bit će to okršaj momčadi pune zvijezda i mladog kolektiva. Vidjet ćemo kako će završiti," kazao je Rohr na službenoj novinarskoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački stručnjak je naglasio kako njegova momčad jedva čeka početak sutrašnje utakmice na sjajnom stadionu u Kalinjingradu.

"Svi smo uzbuđeni zbog početka natjecanja i što ćemo igrati u ovoj lijepoj zemlji. Nadam se kako ćemo na turniru ostati što duže," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija i Hrvatska do sada nikada nisu igrale međusobno.

"Bit će to naš prvi međusobni susret, uvijek je lijepo igrati protoiv nekog novog, međutim za nas je glavni izazov proći skupinu, a za to nam treba dobar rezultat u nedjelju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rohr vodi 'super orlove' od 2016. godine, a prije toga je vodio Gabon, Niger i Burkinu Faso.

"Ako gledamo poziciju na ljestvici FIFA-e mi nismo favoriti. Prema rankingu bi trebali biti posljednji u skupini. Mi smo skromni, ali velikih ambicija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoljen da komentira bojazan od rasističkih uvreda s tribina, Rohr je naglasio kako se u Rusiji sjajno osjeća.

"Podržavam politiku borbe protiv rasizma. Siguran sam kako u nedjelju neće biti nikakvih povika s tribina. Sjajno smo primljeni u Rusiji i siguran sam kako ćemo imati podršku s tribina. Hrvatska će možda imati više navijača na tribinama, ali domaći će navijati za nas jer u svojim redovima imamo dvojicu 'Rusa'. Ahmed Musa igra za moskovski CSKA, a Brian Idowu za Amkar," kazao je nigerijski izbornik na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo