greška na dnu staze / Ivica na trećem mjestu s 12 stotinki zaostatka

Image
Foto: PIXSELL

Ivica Kostelić završio je prvu vožnju na trećem mjestu sa samo 12 stotinki zaostatka. Vožnju je startao sjajno, no onda je napravo malu grešku tri vrata prije kraja utrke.

5.1.2012.
15:15
PIXSELL
VOYO logo

Nakon odskijane prve vožnje slaloma na Sljemenu, Ivica Kostelić ostao je i dalje u utrci za prvu pobjedu na Snježnoj Kraljici.

Kostelić je prvu vožnju prošao za 56.08 sekundi zaostavši za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom svega 12 stotinki sekunde. Između njih ugurao se prošlogodišnji pobjednik Šveđanin Andre Myhrer sa 10 stotinki zaostatka za Hircherom.

'Profesor' je sjajno odvozio gornji dio staze, ali je tri vrata prije kraja napravio malu pogrešku zbog koje je završio na trećem mjestu.

"Nisam se najbolje snašao u donjem dijelu staze koji je Hirscher odlično odvozio. Staza je sada dobra, ali poslije ćemo vidjeti. Taktika za drugu vožnju? Nemam ništa posebno", izjavio je Ivica ne baš zadovoljan svojim startom.

Iza našeg skijaša su Neureuther i Deville, jedini koji su osim prve trojice unutar jedne sekunde.

U prvoj vožnji nastupila su još tri hrvatska skijaša, no niti jedan nije izborio plasman u drugu vožnju. Dalibor Šamšal je zauzeo 49. mjesto sa 5.43 sekunde zaostatka, Sebastian Brigović je bio 58. sa više od sedam sekundi zaostatka, dok Matej Vidović nije završio prvu utrku. Na startu se trebao pojaviti i Natko Zrnčić Dim no zbog ozljede ipak nije nastupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo