POVRATAK NA SKIJAŠKE STAZE ZA PET TJEDANA? / Ivica Kostelić operiran u Baselu

Image
Foto: PIXSELL

Najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić u četvrtak je operirao desno koljeno u klinici Bruderholz u Baselu. Operativni zahvat obavio je liječnički tim kojeg su predvodili dr. Niklaus Friedrich i dr. Werner Müller, koji je posebno zbog Ivice ponovno ušao u operacijsku salu.

21.4.2011.
14:55
PIXSELL
VOYO logo

Kao što je i bio plan, detaljna odluka o tijeku i vrsti operacije bila je donesena tek kad se u četvrtak artroskopski ušlo u koljeno, te je odlučeno da se fabela ne dira. Liječnici su ocijenili da ne smeta kretanju koljena, već čini potporu koljenu u nekim situacijama, te je napravljena samo toaleta koljena kojom su uklonjeni komadići hrskavice iz koljena koji su ograničavali kretanje koljena i kako bi se postiglo da Ivica ima punu ekstenziju i fleksiju koljena.

Prema procjenama liječnika to je bila najbolja odluka, koja je u ovom trenutku bila potrebna kako bi Ivica Kostelić dočekao spreman novu sezonu. Za sada je vrlo teško prognozirati točno trajanje rehabilitacije i točan datum povratka na snijeg, jer će to dosta ovisiti o brzini smanjenja bolova u koljenu idućih dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prema prvim procjenama pobjednik Svjetskog kupa bi se mogao vratiti na snijeg u idućih tri do pet tjedana.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo