ČUDESNI AMERIKANAC / Isner je rođen za obaranje rekorda

Image
Foto: AP Images

Nikad se na US Openu nije igralo tako kasno, a rekord su držali Švedani Mats Wilander i Mikael Pernfors, koji su 1993. igrali do 2:24 ujutro, dakle samo dvije minute kraće.

3.9.2012.
10:45
AP Images
VOYO logo

Američki tenisač John Isner predodređen je za obaranje rekorda u duljini trajanja svojih mečeva, a to mu je uspjelo i u porazu protiv Nijemca PhilippaKohlschreibera.

Nijemac je u trećem kolu US Opena slavio s 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:4 nakon tri sata i 20 minuta igre, no važnije je da je taj dvoboj trajao do dva sata i 26 minuta ujutro. Nikad se na US Openu nije igralo tako kasno, a rekord su držali Švedani Mats Wilander i Mikael Pernfors, koji su 1993. igrali do 2:24 ujutro, dakle samo dvije minute kraće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Inače, nedjelja nije ponudila neka veća iznenađenja, a Amerikanci su itekako navijači da Andy Roddick prodđe Talijana Fabija Fogninia, što je Roddick i napravio. Amerikanac je još u ranoj fazi natjecanja, na svoj 30. rođendan, objavio kako mu je ovo posljednji turnir u karijeri, a posljedni dvoboj mogao bi odigrati u osmini finala s Argentincem Juanom Martinom del Potrom. Taj sraz dvojice bivših pobjednika US Opena bit će zasigurno najbolji meč osmine finala, a Roddick ima samo jednu pobjedu iz četiri dvoboja s Argenticem.

Branitelj naslova Srbin Novak Đoković lako je prošao dalje svladavši Francuza Juliena Benneteaua s 6:3, 6:2, 6:2, a u osmini finala čeka ga Švicarac Stanislas Wawrinka koji je puno lakše od očekivanoga, s 6:4, 6:4, 6:2, izbacio Ukrajinca Aleksandra Dolgopologa. Među 16 najboljih su i Španjolac David Ferrer i Srbin Janko Tipsarević, kao i Francuz Richard Gasquet.

Kod tenisačica je najviše pažnje dobila Francuskinja Marion Bartoli, koja je u tri seta, a u trećem s 6:0, izbacila petu nositeljicu Čehinju Petru Kvitovu. Australka Samantha Stosur je s 6:4, 6:4 dobila mladu Britanku Lauru Robson, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka je potvrdila status prve nositeljice pobjedom nad Gruzijkom Anom Tatišvili, dok je Marija Šarapova morala igrati tri seta protiv Nadje Petrove.

Večeras svoj dvoboj osmine finala igra Marin Čilić, koji za protivnika ima Slovaka Martina Kližana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo