ISKORISTILI TRAGEDIJU KAKO BI PLASIRALI SRAMOTNU LAŽ: / PSG demantirao informaciju koja je odjeknula svijetom

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Francuski velikan PSG demantirao je informaciju kako je priča o njihovom doniranju 40 milijuna eura Chapecoenseu - izmišljotina.

30.11.2016.
10:46
AFP, FRANCK FIFE
VOYO logo

Putem Twittera na društvenim se mrežama proširila informacija kako je PSG brazilskom klubu Chapecoenseu osakaćenom velikom tragedijom u kojoj je poginulo 18 igrača uz trenere, odlučio darovati velikih 40 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu informaciju prenijeli su i neki od uglednih medija koji su se uhvatili za laž i ušli u žrvanj objavljivanja lažnih informacija koje se putem društvenih mreža šire munjevitom brzinom.

YOU’LL NEVER WALK ALONE: Liverpool je dirljivom izvedbom svoje himne odao počast stradalima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No na kraju uvijek istina izađe na vidjelo. Kao što je to bio slučaj i u ovoj priči. Naime, ugledni francuski Le Parisien odlučio je poduzeti ključni korak prije objave vijesti o nekome, koji se danas gubi u žurbi za objavom vijesti i "vijesti" u lovu na klikove i poštivanju uredničkih politika "moramo nešto imati prvi u odnosu na konkurenciju". Tako su napravili osnovnu stvar u novinarstvu. Nazvali onog o kome se govori i piše i provjerili istinitost tvrdnji i same priče.

PSG je odgovorio kako je priča o njihovom doniranju bogatstva Chapecoenseu zapravo izmišljotina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o zrakoplovnoj nesreći brazilske momčadi pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo