Još može promijeniti državljanstvo / Ipak neće debitirati za Španjolsku

Image
Foto: AP

Kako nikada nije odigrao niti minute za Brazil u nekoj natjecateljskoj utakmici, Costa još uvijek može promijeniti 'nogometno državljanstvo'.

11.11.2013.
19:19
AP
VOYO logo

Napadač madridskog Atletica Diego Costa ipak neće debitirati za španjolsku nogometnu reprezentaciju u skorašnjim prijateljskim utakmicama u kojima će svjetski prvaci odmjeriti snage s Ekvatorijalnom Gvinejom 16. studenoga, te Južnoafričkom Republikom tri dana poslije zbog ozljede butnog mišića desne noge koju je zadobio tijekom nedjeljnog dvoboja protiv Villarreala.

Diego Costa rođen je u Brazilu, te je u ožujku ove godine igrao za brazilsku reprezentaciju u dvije prijateljske utakmice protiv Italije i Rusije, ali je ove jeseni ipak odlučio nastupati za reprezentaciju Španjolske, zemlje u kojoj igra profesionalni nogomet od 207. godine i u kojoj je dobio dvojno državljanstvo. Tu odluku Costa je obrazložio "željom da igra za zemlju koja mu je dala sve".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nikada nije odigrao niti minute za Brazil u nekoj natjecateljskoj utakmici, Costa još uvijek može promijeniti "nogometno državljanstvo".

Posebnu pozornost na sebe Diego Costa je privukao ove sezone u koju je krenuo postigavi 13 pogodaka u prvih 12 kola Primere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo