RUKOMET U SJENI SKANDALA / Incident u Banja Luci: Veličali Mladića i četnički pokret

Image
Foto: Screenshot BiH TV

Plakat s likom Ratka Mladića i zastava Ravnogorskog četničkog pokreta bili su postavljeni sinoć tijekom utakmice između mladih rukometaša Srbije i Tunisa u Banjoj Luci koja je odigrana u sklopu Svjetskog juniorskog prvenstva.

18.7.2013.
11:20
Screenshot BiH TV
VOYO logo

"Dobili smo tu informaciju, a osiguranje nam je javilo da su zastavu odmah uklonili. Daljnje korake ćemo poduzeti nakon konzultacija s Međunarodnim rukometnim savezom (IHF) bez kojega ne možemo ništa uraditi", izjavio je za Dnevni Avaz glavni tajnik Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Po njegovim riječima, Rukometni savez BiH će predložiti da se današnje utakmice u Banjoj Luci igraju bez nazočnosti publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plakat s likom Ratka Mladića, kojega se smatra odgovornim za smaknuće više od 8.000 bošnjačkih muškaraca i mladića, te zastava Ravnogorskog četničkog pokreta bila je postavljena na tribinama iza vrata rukometaša Srbije.

Inače, Srbija je u sinoćnjem susretu u banjolučkoj dvorani Borik izgubila od reprezentacije Tunisa 28:29 primivši gol u posljednjoj sekundi. Tim porazom Srbija je propustila priliku osigurati osminu završnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, mlada hrvatska rukometna vrsta je u prepunoj dvorani u Ljubuškom pobijedila Alžir sa 30:21 (17:10), te nakon tri kola vodi zajedno s Njemačkom s maksimalnim brojem bodova.

Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu u BiH igra se do 28. srpnja, a susreti se igraju u Banjoj Luci, Ljubuškom, Sarajevu i Zenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo