na meti velikana / Hrvatski nogometaš Marko Bašić uveo Lugano u prvu švicarsku ligu

Image
Foto: RTL

Iako igra na poziciji zadnjeg veznog i stopera, Bašić je ove sezone postigao 11 golova i prvi je strijelac kluba, dok se na ljestvici najboljih strijelaca lige nalazi na odličnom petom mjestu

29.5.2015.
20:33
RTL
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Marko Bašić, kapetan švicarskog drugoligaša Lugana, odigrao je važnu ulogu ove sezone u kojoj je njegov klub osigurao ulazak u švicarsku Super ligu!

Iako igra na poziciji zadnjeg veznog i stopera, Bašić je ove sezone postigao 11 golova i prvi je strijelac kluba, dok se na ljestvici najboljih strijelaca lige nalazi na odličnom petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao, sretan je što je prvi strijelac, ali prije svega je sretan zbog uspjeha kluba.

„Atmosfera u momčadi je zaista odlična. Ponosan sam što sam dio ekipe koja je Lugano vratila u elitni razred švicarskog nogometa. Ovaj klub i njegovi navijači to doista zaslužuju“, poručio je Bašić koji je u Lugano stigao u ljeto 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre igre hrvatskog nogometaša nisu mogle proći nezapaženo. Osim švicarskih medija koji su Bašića već proglasili najboljim igračem druge švicarske lige za sezonu 2014./2015., interes za njegovim angažmanom pokazuju i drugi klubovi pa bi Bašić, u sljedećoj sezoni, dres Lugana lako mogao zamijeniti nekim drugim. Naime, interes su iskazali švicarski Basel, Zurich, Luzern te neki klubovi iz Belgije i Italije.

Do kraja prvenstva je ostalo još posljednje kolo u kojem Bašić može podebljati već odličnu statistiku, a Lugano je nedostižan na prvome mjestu sa 74 boda, što je 7 bodova više od drugoplasiranog Servettea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo kako je Bašić, koji je nedavno napunio 27 godina, od strane Švicarskog nogometnog saveza izabran u najbolju momčad druge švicarske Challenge lige za 2014. godinu. Ta je nagrada veliko priznanje hrvatskom nogometašu jer u izboru sudjeluju treneri, novinari, nogometni stručnjaci te igrači švicarske lige.

Marko Bašić je rođen u Zagrebu 1988. godine, a prve nogometne korake napravio je u zagrebačkom Dinamu gdje je prošao školu nogometa pod vodstvom Romea Jozaka, Davora Blaškovića i Željka Adžića. Nakon Dinama je igrao u NK Maksimiru iz kojeg je prešao u Kamen Ingrad. Trenutno je igrač Lugana, a sljedeća stanica u njegovoj karijeri biti će poznata ovo ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo